Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

ASÜ Webometrics sıralamasında yükselişini sürdürüyor

Üniversitelerin web tabanlı yayınlarını artırmalarını ve web sayfalarını daha etkin kullanmalarını teşvik etmek amacıyla Cybermetrics Laboratuvarı tarafından hazırlanan “Webometrics 2016 Yılı Temmuz Ayı Üniversiteler Sıralaması” açıklandı..

ASÜ Webometrics sıralamasında yükselişini sürdürüyor
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ağustos 2016 13:53

Üniversitelerin web tabanlı yayınlarını artırmalarını ve web sayfalarını daha etkin kullanmalarını teşvik etmek amacıyla Cybermetrics Laboratuvarı tarafından hazırlanan “Webometrics 2016 Yılı Temmuz Ayı Üniversiteler Sıralaması” açıklandı. Aksaray Üniversitesi (ASÜ), 2015 yılına göre hem uluslararası, hem de ulusal düzeyde üst sıralara yükselme başarısı gösterdi.

Dünya çapında 24 binden fazla yükseköğretim kurumunun web paylaşımlarının incelenmesinin ardından ilk 12 bin üniversitenin sıralanmasıyla oluşan listede ASÜ, 2015 yılına göre 3 bin 499 basamak yükseldi ve 2 bin 624’üncü sıraya yükseldi. Türkiye’deki üniversiteler arasında ise ASÜ 29 basamak yükselerek 69’uncu sıraya yerleşti. Webometrics’in, 2004’ten bu yana, İspanya’daki en büyük araştırma merkezi olan Ulusal Araştırma Kurumu’nun Cybermetrics Laboratuvarı’ndaki çalışmalarına dayanarak, üniversitelerin alan adlarına (web) dayalı sıralama yapan bir sistem olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, sıralamanın mevcudiyet (%10), görünürlük (%50), açıklık/şeffaflık (%10) ve seçkinlik/başarı (%30) kriterlerine göre yapıldığını dile getirdi. Şahin, “Araştırmacıların çalışma kalitesini, sayısını artırmak ve başka araştırmacıların erişimine sunulacak şekilde internet ortamında yayınlanmasını teşvik etmek amacıyla yapılan bu sıralama, ülkelerin akademik performanslarının dünyada var olan eğilimle ilişkisini görmelerini sağladığı için ayrı bir önem taşımaktadır” dedi.

Türk Üniversiteleri’nde faaliyet gösteren akademisyenlerin Google Akademik Alıntılarına göre h-index‘i 10 ve üzeri olan kişilere göre yapılan ve Mayıs ayında açıklanan listede ise 17 ASÜ’lü akademisyen yer alıyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.