Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

ASÜBTAM ile Meslek Lisesi arasında işbirliği

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yeni bir işbirliği protokolü daha imzalandı..

ASÜBTAM ile Meslek Lisesi arasında işbirliği
Aksaray Anadolu AŞ
17 Ekim 2016 16:38

İmzalanan protokol kapsamında, Meslek Lisesi öğrencileri üniversitedeki laboratuvarları kullanabilecek ve akademisyenlerin birikimlerinden istifade edebilecek. Üniversite ise CNC Tezgâhının çalıştırılabilmesi konusunda Meslek Lisesi öğretmenlerinden destek alacak.

Senato Salonu’nda düzenlenen törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kamunun elindeki imkânların diğer birimlerce de paylaşılmasının önemli olduğunu söyledi. Üniversitedeki CNC Tezgâhının en etkili ve verimli biçimde kullanılması noktasında Meslek Lisesi öğretmenlerinden destek alacaklarını kaydeden Şahin, “Üniversitenin çok ciddi bir yatırımı var. Bu yatırımı en verimli şekilde kullanacağız. İşbirliğimiz, toplumsal anlamda fayda da sağlayacak. Öte yandan lise öğrencilerimiz de laboratuvarlar başta olmak üzere, bilimsel pek çok donanımdan istifade edebilecek” dedi. Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ise ASÜ’nün imkânlarından daha çok faydalanmak adına bu protokollerin büyük önem arz ettiğini belirtti.

Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜBTAM) Müdürü Doç. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz ve Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Deniz Han da yaptıkları konuşmalarda, protokolün hayırlı olması dilediler ve işleyişten söz ettiler. Yapılan konuşmaların ardından taraflar protokol metnini imzaladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.