Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

ASÜBTAM, yetki belgeleriyle daha da büyüyor

ASÜBTAM, yetki belgeleriyle daha da büyüyor
Aksaray Anadolu AŞ
7 Şubat 2019 20:26

Şehrin ve bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlayan Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜBTAM), su ve atık su analizlerine dair aldığı belgelerle yetkinliğini kanıtladı.

ASÜBTAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Tekin Karacaer, özellikle sanayinin su ve atık su ölçümlerinin en uygun şekilde gerçekleştirildiğini, TÜRKAK tarafından verilen “Akreditasyon Belgesi” ile ASÜBTAM’ın, bölgenin önemli laboratuvarlarından birisi haline geldiğini belirtti.

Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan “Su ve Atık Su Analizleri” için yetki belgesini de aldıklarını kaydeden Neslihan Tekin Karacaer, “Alınan belgelerle birlikte laboratuvarımız hem bulunduğu lokasyonda, hem de ülkemizde yetkin bir laboratuvar haline gelmiştir. Kurulduğu günden bugüne akademik çalışmalara analiz desteği veren merkezimiz, aldığı bu yetkinlik belgeleri ile bölge halkına ve sanayiciye destek olmakta, çözüm önerileri sunmaktadır. 27 araştırma laboratuvarını bünyesinde bulunduran merkez, barındırdığı yaklaşık 300 cihazla, üniversite laboratuvarları arasında önemli bir konuma gelmiştir” dedi.

Analiz hizmetlerine ve farklı kurumlarla protokol çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini bildiren Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Tekin Karacaer, kamu kaynaklarını en doğru şekilde değerlendirerek, topluma hizmet etmeyi sürdüreceklerini vurguladı.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, alınan akredite ve yetki belgeleriyle ASÜBTAM’ın giderek büyüdüğünü belirterek, çalışmalara katkı sunan herkese teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.