Dolar 32,3400
Euro 35,0909
Altın 2.239,60
BİST 8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

ASÜ’de Akademik Yıl düzenlenen törenle başladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 2015-2016 Akademik Yıl Açılış Töreni, geniş bir katılımcı eşliğinde gerçekleştirildi..

ASÜ’de Akademik Yıl düzenlenen törenle başladı
Aksaray Anadolu AŞ
8 Ekim 2015 00:13

ASÜ Konferans Salonu’ndaki Törene Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı da katıldı. Bakan Müezzinoğlu, öğrencilere, alın teri kadar akıl terinin de önemli olduğunu söylerken, Bakan Aşçı ise Türkiye’de eğitim ve üniversiteleşme konusunda önemli çalışmalar yapıldığından söz etti.

– Tıp Fakültesi’nde İşler Yılbaşına Kadar Rayına Oturacak –

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için edilen duanın ardından kürsüye gelen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, konuşmasında, görevi devraldıktan hemen sonra yaptıkları çalışmaları özetledi. Şehrin en büyük beklentilerinden birisi olan Tıp Fakültesi konusunda, yoğun bir gayret içine girdiklerini ve şehre Tıp Fakültesi kazandırdıklarını kaydeden Şahin, katkısı olan herkese teşekkür etti; yılbaşına kadar Tıp Fakültesi’ndeki işlerin büyük ölçüde rayına gireceğini ümit ettiklerini belirtti. Prof. Şahin, yapılan diğer çalışmaları şöyle anlattı: “Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Eskil Meslek Yüksekokulu, kâğıt üzerinde kurulu okullardı. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde Dekan ataması yapıldı. Aksilik olmazsa Mimarlık Bölümü ile eğitim-öğretime başlayacağız. İletişim Fakültesi’ne ve Eskil Meslek Yüksekokulu’na 2017 yılında öğrenci almayı planlıyoruz. Bunlara ilave olarak, Ağaçören’e bir MYO kurulmasına ilişkin karar alındı ve bu karar Senato’dan geçerek YÖK’e gönderildi. Bu konuda YÖK’ten olumlu bir cevap almayı bekliyoruz. Sarıyahşi İlçesi’ne de bir MYO kurulması için de, önümüzdeki Senato Toplantısında karar alacağız.”

– 20 Yıl Sonra Öğrenci Sayısı 50 Bin Seviyesine Ulaşacak –

ASÜ Rektörü, barınma konusunda da çeşitli çalışmalar ve görüşmeler yaptıklarını söyledi. Bu kapsamda yurt sahipleri, vakıflar, dernekler ve şehrin idarecileriyle görüştüklerini, gelecek öngörülerini ilettiklerini kaydeden Şahin, ASÜ’deki öğrenci sayısının hızla arttığını söyledi. Bu artışa bağlı olarak, gelecekte barınma sorunu yaşamamak için şimdiden ciddi adımlar atılması gerektiğinden söz eden Rektör Şahin, “Bu yıl 12 programa ilk kez öğrenci aldık ve toplam öğrenci sayımız 21 bin 100’e ulaştı. Sadece bu yıl 3 bin yeni öğrencimiz oldu. ASÜ’yü, şehrin en büyük ilçesi olarak düşünebiliriz. Üniversitemizin 20 yıl sonraki nüfusunun 40 bin olacağını düşünüyorduk ancak, bu yılki artışı baz alınca 50 bine ulaşacağını söylemek mümkün. Şehir olarak buna göre çalışmalar yapmalıyız” dedi. Uluslararası öğrenciler konusuna da değinen ve bu hususta şimdiki noktadan çok daha ileriye gitmek istediklerinden söz eden Prof. Dr. Yusuf Şahin, “ASÜ’nün en önemli yanlarından birisi de yabancı öğrenci konusundaki atılımlarıdır. Uluslararası öğrenci piyasasından, Türkiye’ye çok sayıda öğrenci çekmek arzusundayız. Geçen yıl 440 olan yabancı öğrenci sayısı, bu yıl 700’e ulaştı ve önümüzdeki yıl bin civarına ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

– Devam Eden ve Tamamlanan İnşaat Çalışmaları Var –

Rektör Şahin, sözlerinin son bölümünde, tamamlanan ve devam eden yatırımlardan bahsederek, “Mühendislik Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’nin yeni bina inşaatları devam ediyor. İnşallah 1 ay içinde bu binaları teslim alacağız. Tribün inşaatımız tamamlandı ve teslim aldık. Tribünümüz hem üniversitemizin, hem de şehrimizin hizmetindedir. Öte yandan hayırseverlerimiz, kampüsümüzde iki adet fakülte yaptırıyor. Bunlardan birisi olan İslami İlimler Fakültesi Nisan Ayı’nda tamamlanacak. Diğer fakültemiz Veteriner Fakültesi’nde de çalışmalar sürüyor. Coğrafi yapı nedeniyle en problemli alanlardan birisi olan yeşillendirme

konusunda da hızlı adımlar attık. Konya DSİ Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz tamamlandı. Kampüsü, mümkün olan en yeşil hale getirmek için gayret ediyoruz.” Prof. Dr. Yusuf Şahin’in ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ASÜ-Belediye ilişkilerine, Vali Şeref Ataklı ise üniversitenin barınma sorununa ilişkin yapılan çalışmalara değindi.

– Hedef, İstihdama Yönelik Büyümeyi Sağlamak –

Türkiye’de eğitim altyapısına yönelik önemli yatırımlar yapıldığını, eğitim sisteminde köklü reformlar ve düzenlemeler gerçekleştirildiğini ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ise değişimi rakamlarla ifade etti. 2002-2003 yılında yükseköğretimde örgün öğrenci sayısının 1,2 milyon olduğunu, sayının şimdi 2,6 milyona yükseldiğini kaydeden Bakan Aşçı, “Üniversitelerdeki öğretim elemanı sayımız da, yine aynı dönemde 74 bin’den 142 bine çıkmış durumda. Bunlara ek olarak, ülkemizdeki üniversite sayısı 2002 yılında sadece 76 iken, şu an 193’e ulaştı” dedi. Bakanlık çalışmalarına ilişkin de bilgiler aktaran Cenap Aşçı, istihdam alanındaki temel yaklaşımlarının, ekonominin kılcal damarlarına kadar giren nitelikli iş imkânları oluşturmak olduğunu belirtti. Geliştirecekleri işlerin ve oluşturacakları istihdamın, ekonomik dinamizmi ve sosyal refahı arttıracağı düşüncesiyle, istihdama yönelik büyümeyi ve piyasanın daha etkin işlediği bir ortamda, işsizliği kalıcı şekilde en az seviyeye düşürme hedefini ortaya koyduklarını anlatan Bakan, buna yönelik çalışmaların sürdüğünü iletti.

– Akıl Teri ve Beyin Teri Alın Teri Kadar Kutsaldır –

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise öğrencilere seslendi. “Bizler geleceğe karşı sorumluluğu olan bir milletin mensuplarıyız” diyen Müezzinoğlu, alın teri kadar akıl terinin de önemli olduğunu söyledi. Son 150 yıldır, toplumu, “alın teri kutsaldır” diyerek, daha çok emeğe ve fiziksel güce zorlayan bir dünya olduğunu dile getiren Bakan, “Hâlbuki biz “Hiç akıl etmez misin? Hiç düşünmez misin?” sorusunun muhatabı olan bir medeniyetin mensuplarıyız. Dolayısıyla alın terinden daha kutsal olan akıl teridir, beyin teridir. Sizler burada hocalarınızın akıl teri ile kendi akıl terinizi bütünleştireceksiniz. Bizler bu ülke adına, bu millet adına, bu milletin tarihi geçmişinden bize bırakılanlar adına ve gelecek sorumluluklarımız adına nefislerimizin mahkûmu değil, vicdanlarımızın esiri olan bir yaşam sürdürmek zorundayız. Allah bu yolda hepinizin bahtını açık eylesin” dedi. Sağlık Bakanı, öğrencilerin bir öz değeri olması gerektiğini de söyleyerek, “Diplomalarınız, makamlarınız, her şeyiniz olabilir… Ama öz değerleriniz olmazsa, bunların çoğunun hiçbir anlamı olmaz. Bir insanın, öz değerleri mutlaka merkeze alması gerekir” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından, fakültelerini birincilikle kazanan öğrencilere hediyeleri verildi; hemen ardından da akademik unvanda yükselen akademisyenler cübbe giydi.

Törene AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Milletvekili Nevzat Palta, siyasiler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ve Prof. Dr. Ayhan Özçifçi ile öğrenciler de katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.