Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

ASÜ’de Kadınlar Günü’ne özel program

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kadınların sadece bulaşık, çamaşır yıkayan, ev işlerini yapan kimseler olarak değerlendirildiğini, bunun son derece eksik bir bakış açısı olduğunu söyledi.

ASÜ’de Kadınlar Günü’ne özel program
Aksaray Anadolu AŞ
9 Mart 2017 19:45

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kadınların sadece bulaşık, çamaşır yıkayan, ev işlerini yapan kimseler olarak değerlendirildiğini, bunun son derece eksik bir bakış açısı olduğunu söyledi.

Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” programında konuşan Rektör Şahin, önemli ayrıntılara dikkat çekti.

Toplumun bugün, kaybettiği değerleri bulmaya çalıştığını söyleyen Şahin, “Yemek yapmak, çamaşır yıkamak, ev temizlemek… Bazen kadının görevleri sadece bu biçimde sınırlandırılabiliyor. Bu eksik bir bakış açısıdır. Öte yandan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bir fabrikada çalışırken hayatlarını yitiren kadınların hikâyesiyle ortaya çıkıyor ve bu durum, sadece belli bir türde iş yapan, belli bir ücretle, sigortalı şekilde çalışan kadınların günüymüş gibi bir algı oluşturuyor. Oysa belli bir yerde çalışmayan kadınlar da evlerinde boş durmuyor ve hayatın sürmesi için çok büyük emekler, katkılar sunuyor” dedi.

Ombudsmanlık kurumundan bahseden ve bunun bizim kültürümüze ait olduğunu söyleyen Şahin, kavramın “Kamu denetçisi, arabulucu, güvenilir kişi” anlamlarına geldiğini belirterek, kendi Babaannesinden örnekler verdi.

İki arkadaş bir tartışma yaşadıklarında, “Bu sorunumuzu güvendiğimiz o kişiye götürelim ve o bizim aramızda bir karar versin” denilen bir kadının varlığından söz eden Şahin, “Kadınların isminin sadece yılın bir gününde zikredilmesi çok büyük bir anlam ifade etmiyor. Bugün, en önemli sorunlardan birisi boşanmalar. Bir sebepten yaşanan kavgaların ardından ilk çözüm yolu boşanma olarak görülüyor. Eski dönemlerde ise ombudsman görevini yürüten kadınlar, bu sorunları en makul biçimde çözer, çiftlere nasihatlerde bulunur, onları sakinleştirir ve bu kişilerin söylediklerine itimat edilirdi. Güvenilir kimseler olmak için uğraşmamız gerekiyor. Babaannem de böyle bir kadındı ve bu açıdan benim kahramanımdır. Kadınlık, sadece eğitim öğretim hayatı bittikten sonra çalışmaya başlamak şeklinde değerlendirilirse, bugünler eksik kutlanmış olur. Bu önemli hasletleri kazandığımız günlere erişmek dileğinde bulunuyorum” dedi.

Etkinlikte, günün önemini anlatan yazı ve şiirler okundu, video gösterileri izlendi ve mini bir oyun sahnelendi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.