Dolar 32,5947
Euro 34,7865
Altın 2.497,31
BİST 9.461,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C

ASÜ’de Kutlu Doğum etkinlikleri

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesi (İİF) Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenledi..

ASÜ’de Kutlu Doğum etkinlikleri
Aksaray Anadolu AŞ
17 Nisan 2016 00:31

Kermes, konferans ve konserden oluşan etkinlik öğrenciler, akademisyenler ve Aksaraylılardan ilgi gördü.

– Peygamberimize Yakın Olmamız Gerekiyor –

Aksaray İslami İlimler Derneği, İİF öğrencilerine eğitim desteği münasebetiyle bir kermes organize etti. ASÜ Konferans Salonu Fuayesinde düzenlenen kermeste, dernek temsilcisi hanımların hazırladığı gıda ürünleri satışa sunuldu. Kermesin hemen ardından konferansın açılış konuşmasını İİF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol yaptı. Peygamberimizi anmak için bir haftaya ihtiyaç olmadığını, Peygamberimiz her zaman bizlere yakın olduğunu ifade eden Varol, “Onun bize yakın olabilmesi için bizim ona yakın olmamız gerekiyor. Kutlu Doğum etkinlikleri, günlük meşgaleler içinde kendini kaybeden insanımıza bir kere daha peygamberimizi anımsatmaya vesile oluyor. Bizler, Peygamberimizin nasıl anlaşılması gerektiğini öğrencilerimizle sürekli görüşüyoruz. Bu sefer, Kutlu Doğum Haftası’nı da fırsat bilerek, genele bir anlatım yapmak istedik” dedi.

– Haftaya Özel Ağaçlandırma Çalışmaları Yapıldı –

Programın selamlama konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin ise, Türkiye’de bazı şeylerin değiştiğini, daha önce hasreti çekilen bazı etkinlikleri yapabiliyor olmanın mutluluk verici olduğunu kaydetti. Kutlu Doğum Haftalarının sadece bir gün veya bir hafta Peygamberimizi hatırladığımız ve sonrasında unuttuğumuz haftalar olmaması gerektiğinden söz eden Şahin, “Peygamberimizin öğretilerini hayatımızda uygulamak durumundayız. Kutlu Doğum Haftaları bunun için önemli bir fırsattır” dedi. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle daha önce Sohta Sinan Vakfı işbirliği ile kampüste ağaçlandırma çalışması yapıldığını anımsatan ASÜ Rektörü, bu kapsamda 2 bin 500 fidan dikildiğini belirterek, ağaçlandırma etkinliklerinin devam edeceğini vurguladı

– Hadislere Yönelik Bir Düşmanlık Başlatıldı –

Açılış konuşmalarının ardından konferansın konuşmacısı Dr. Abdurrahman Büyükkörükçü kürsüye geldi ve “Müslüman’ın Hayatında Sünnet Şuurunun İhyası” konulu bir sunum yaptı. Türkiye’nin kuşatılmış durumda olduğunu kaydeden Büyükkörükçü, “Hem dışardan çok tehlikeli bir kuşatmayla karşı karşıyayız, hem de içeriden, din tahrikçilerinin çok planlı bir takım hareketlerini muhatabız. Son dönemlerde bilhassa Peygamberimizin hadislerine yönelik korkunç bir düşmanlık başlatıldı. Bunları başlatanların gayeleri şu; İslam’dan hadisi çıkarmak, Müslümanın hayatını kâinatın efendisinin hadislerinden tecrit etmek. Bu korkunç bir plan” dedi. Bazı kişilerin televizyon ekranlarına çıkıp pervasızca konuştuklarını, hadislerin devreden çıkarılması için ellerinden geleni yaptıklarını ileten Dr. Büyükkörükçü, “Eğer İslam’dan hadisleri tecrit ederseniz, ortada Müslümanlık da, İslam da kalmaz. Önünüze bin tane Kur’an-ı Kerim koyun, Peygamberin hadisini çıkaracak olursanız Müslüman olamazsınız, İslam’ı yaşayamazsınız” dedi.

Düzenlenen etkinlik Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun konseriyle sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.