Dolar 32,5258
Euro 34,9344
Altın 2.439,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

ASÜ’de Sultan Abdülhamit’in sanatçı kişiliği anlatıldı

ASÜ’de Sultan Abdülhamit’in sanatçı kişiliği anlatıldı
Aksaray Anadolu AŞ
30 Nisan 2019 21:20

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Geleneksel Türk El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETSAM) tarafından altıncısı düzenlenen “Sanayi-i Nefise Sohbetleri”nde, Sultan Abdülhamit’in sanatla ilişkisi hususunda bilgiler verildi.

Eğitim Fakültesi Amfisindeki konferansa konuşmacı olarak, Çukurova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Sanatları ve Tarihi Bölümü’nden Dr. Ayşe Ersay katıldı. Sultan İkinci Abdülhamit’in, son yıllarda -bir takım dizilerin de etkisiyle- oldukça popüler bir isim olduğunu kaydeden Ersay, hakkında yerli ve yabancı pek çok bilimsel araştırma bulunan Osmanlı Sultanlarından birisi olan Abdülhamit’in, aynı zamanda en tartışmalı sultanlardan birisi olduğunu da belirtti. Son yıllarda arşiv belgelerine dayalı, bilimsel kriterlere uygun, tarafsız ve nesnel çalışmalar yapılsa da, farklı kesimlerin Sultan Abdülhamit’i tarihsel bağlamından ve gerçekliğinden kopuk bir şekilde yorumladıklarına da dikkat çeken Dr. Ersay, “Aslında Abdülhamit tartışmaları, bir şahsiyet tartışmasının ötesinde, dönem tartışması olarak yürütülüyor. Biz bunların hepsini bir kenara bırakarak onun sanatla ilgili yanını konuşacağız” dedi. Abdülhamit’in çok iyi bir marangoz ve sanata ilgi duyan bir isim olduğunu, sanatçılığıyla da dikkat çektiğini kaydeden Ersay, “Sanatkâr ve Sanat Hamisi Bir Sultan: II. Abdülhamit” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Konferansa, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Sanatları Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nusret Çam da katıldı ve kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Amaçlarının öğrencilerle sanatı buluşturmak olduğunu söyleyen GETSAM Müdürü Öğretim Görevlisi Fatma Küçük, altı etkinlik yaptıklarını anımsatarak, “Merkez olarak çalışmalarımız sürecek” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.