Dolar 32,3351
Euro 35,1782
Altın 2.246,99
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

ASÜ’de Türkçe’ye dikkat çeken yeni bir uygulama başladı

ASÜ’de Türkçe’ye dikkat çeken yeni bir uygulama başladı
Aksaray Anadolu AŞ
17 Mayıs 2019 18:16

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, medeniyet inşası iddiasına olan bir toplumunun, kendi dilini çok iyi kullanması gerektiğini belirtti.

ASÜ’de, öğrencilerin Türkçe ve dil konusunda daha duyarlı bireyler olmalarına katkı sağlamak için yeni bir uygulama başlatıldı.

Tüm okulların giriş kapısına konulacak bir Türkçe Sözlükle, dil konusuna ilgi çekmeyi arzu ettiklerini kaydeden Rektör Şahin, “Deneme uygulamamız Fen-Edebiyat Fakültesi’nde başladı. Hızlı şekilde tüm okulların girişine sözlükler konulacak. Kendi dilimizi çok iyi bilmemiz gerekiyor. Dönemimizde yabancı dil ve özellikle de İngilizce çok önemli. Mutlak suretle İngilizceyi çok bilmemiz gerekiyor ama kendi dilimizi de unutmamamız lazım. Dil becerisi konusunda bir ilgi oluşturmak arzusundayız. Gençlerin okul giriş- çıkışlarında sözlüğü karıştırıp birkaç kelime daha öğrenmesine katkı sunmak, bizleri mutlu eder” dedi.

Şahin, herkesin mutlaka bir Türkçe Sözlüğü olması gerektiğini de belirterek, “İddiası olan bir uygarlık merkezi olmak ve bir medeniyet havzası inşa etmek istiyorsak, bu işin temeli dildir. Önce kendi dilimizi çok iyi bileceğiz, sonra mutlaka yabancı dilleri de öğreneceğiz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.