Dolar 32,5948
Euro 34,7845
Altın 2.497,31
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 28°C
Sal 30°C

ASÜ’de yeni bölüm ve programlar onaylandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin önlisans, lisans ve lisansüstü alanlarda yeni program ve bölümlerin açılması için gayret gösterdiklerini; YÖK tarafından kabul edilen ve onay aşamasında olan çalışmaların bulunduğunu söyledi..

ASÜ’de yeni bölüm ve programlar onaylandı
Aksaray Anadolu AŞ
4 Nisan 2016 17:02

– Sultanhanı’na 40 Öğrenci Daha Gelecek –

2016 yılı itibariyle bu hususta yapılan çalışmalara dair bilgiler veren Rektör Şahin, hayatta karşılığı olan program ve bölümlerle ASÜ’nün kalitesini arttırmaya çalıştıklarını vurguladı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’na “İş Sağlığı ve İş Güvenliği” programının kurulması teklifinin YÖK tarafından kabul edildiğini, bu bölüme 40 öğrenci alınacağını ifade eden Prof. Şahin, “Kabul edilen bir başka program ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na bağlı olarak Sultanhanı Kasabası’na kurulacak olan “İnşaat Teknolojisi” programıdır. Bu program kısa süre içinde aktif hale gelecek ve 40 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayacak” dedi.

– Arapça Yüksek Lisans Programı da Var –

Yüksek Lisans ve Doktora programlarının geliştirilmesi konusunda da çeşitli çalışmalar yaptıklarının altını çizen ve bu hususa ilişkin yapılanları anlatan ASÜ Rektörü, şöyle devam etti: “Sosyal Bilimler Enstitüsü” bünyesinde “Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Yüzde 100 Arapça Tezli Yüksek Lisans” programının açılmasına dair teklifimiz YÖK tarafından kabul edildi.”

ASÜ Rektörü Şahin, onay alan bölüm ve programların üniversiteye ve Aksaray’a hayırlı olmasını dilerken, onay bekleyen bölüm ve programların hayata geçmesi için ise üzerlerine düşen ödevleri yerine getireceklerinin altını çizdi; onay aşamasında olan önlisans, lisans ve lisansüstü programlarla ilgili gelişmelerin, ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.