Dolar 32,3341
Euro 35,1806
Altın 2.244,90
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

ASÜ’deki konserde Türk Dünyası Müzikleri icra edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Konferans Salonu’nda unutulmaz bir konser verdi.

ASÜ’deki konserde Türk Dünyası Müzikleri icra edildi
Aksaray Anadolu AŞ
18 Kasım 2017 12:41

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Konferans Salonu’nda unutulmaz bir konser verdi.

Yeryüzünde Türkçe konuşulan bütün bölgelerin geleneksel müziklerini derleyen, notaya alan, arşivleyen ve gerek yurtiçi, gerekse yurtdışındaki konserler icra eden Topluluk; hem lehçelere, hem de çalgılara olan hâkimiyetleriyle dikkat çekti. ASÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen konseri uzun zamandır planlamaya çalıştıklarını ifade eden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Tarman, “Türk Dünyası Müzik Topluluğu’nun yoğun programı nedeniyle konseri düzenlemek bugüne kısmet oldu” dedi. Abdullah Kurbani’nin şefliğinde sahneye gelen ekip, Türk toplumlarına özgü eserleri solo ve koro şeklinde söyledi. Bazı eserlere dans sanatçıları da yöresel oyunlarla eşlik etti. Yaklaşık 2,5 saat süren konserin ardından Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Şef Abdullah Kurbani’ye plaket takdim ederken, işini iyi yapan bir ekibi ASÜ’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Yardımcıları da solistler, saz sanatçıları ve dansçıları temsilen Topluluk üyelerine çiçek ve katılım belgelerini takdim ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.