Dolar 32,5289
Euro 34,8049
Altın 2.431,63
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 26°C

ASÜ’lü akademisyen TÜBA ödülü aldı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Algı, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından verilen, “2015 Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü”nü (GEBİP), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın elinden aldı. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin de törene katıldı..

ASÜ’lü akademisyen TÜBA ödülü aldı
Aksaray Anadolu AŞ
18 Aralık 2015 16:54

– Ödül, 39 Yaşını Doldurmamış Bilim İnsanlarına Veriliyor –

Doç. Dr. Fatih Algı, yeni nesil optik ve elektronik malzemeler için işlevsel moleküler yapıların rasyonel tasarımı, sentezi ve geliştirilmesi konularında yürüttüğü uluslararası düzeydeki üstün nitelikli çalışmalarıyla ödüle layık görüldü. Ödül, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından, üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla, 39 yaşını doldurmamış bilim insanlarına veriliyor. ASÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Algı ve Araştırma Grubu, ASÜ bünyesinde yeni kurulan Biyonano Teknoloji Araştırma Laboratuvarı’nda, bazı ileri teknolojik uygulamalarda ve çeşitli hastalıkların ön teşhis, görüntüleme ve tedavisinde kullanılabilecek moleküler sensorların, kemilüminojen ajanların, kromik malzemelerin ve duyarlı polimerlerin tasarımı, sentezi ve geliştirilmesine yönelik çalışmalarına halen devam ediyor.

– Algı, “Başarılı 1000 Bilim İnsanı Listesi”nde de Yer Almıştı –

Fatih Algı, 2009 yılından bu yana, uluslararası düzeydeki araştırma projeleriyle, Avrupa Bilim ve Teknoloji İşbirliği (COST) programı çerçevesinde yürütülen çeşitli aksiyonların yürütme komitelerinde ASÜ ve Türkiye temsilci üyesi olarak görev yapıyor. 16 h-indeks puanına sahip olan ASÜ’lü akademisyenin, Uluslararası Atıf Endeksleri kapsamındaki çeşitli dergilerde yayımlanmış 43 makalesi bulunuyor. Makalelerine bugüne kadar 800’ün üzerinde atıf yapılan Fatih Algı, 2015 Ocak Ayında, İspanya’da faaliyet gösteren Ulusal Araştırma Kurumu’nun yayınlandığı “Türkiye’deki En Başarılı 1000 Bilim İnsanı Listesi”nde de yer almıştı.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Doç. Dr. Fatih Algı’yı aldığı ödül münasebetiyle kutladı ve ASÜ’nün akademik performansını her geçen yıl biraz daha arttırdığını söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.