Dolar 32,5945
Euro 34,7759
Altın 2.408,59
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 26°C

ASÜ’lü öğrenciler Sarayhan’da kütüphane kurdu

Aksaray Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve Edebiyat Kültür ve Sanat Topluluğunun ortaklaşa yürüttüğü kütüphane kurma projesi başarıyla noktalandı..

ASÜ’lü öğrenciler Sarayhan’da kütüphane kurdu
Aksaray Anadolu AŞ
27 Ekim 2017 17:41

Aksaray Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve Edebiyat Kültür ve Sanat Topluluğunun ortaklaşa yürüttüğü kütüphane kurma projesi başarıyla noktalandı. Aksaray Sarayhan Şehit Süreyya Kınay Ortaokulunda okuyan öğrenciler Edebiyat Kültür ve Sanat Topluluğuna mektuplar yazdılar ve yazılan mektuplarda kısaca okullarına kütüphane kurulması talebinde bulundular.

Aksaray Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile Edebiyat Kültür ve Sanat Topluluğu iş birliğiyle “Bir kitapla; bir dünya kuruyoruz” adlı bir kampanya başlattılar. Kampüsteki tüm fakültelerde eş zamanlı olarak stant açıp kitap toplayan gönüllüler bir haftalık çalışma sonrası köye gidip öğrencilerin talep ettiği kütüphaneyi kurdular. Gönüllüler köyde öğrencilerle şarkılar söyleyip, oyunlar oynadılar.

Proje ile ilgili açıklama yapan Edebiyat Kültür ve Sanat Topluluğu başkanı Berat AHMER,

“Topluluğumuza öğrenci kardeşlerimiz tarafından yazılan o masum mektuplara elbette ki duyarsız kalamazdık. Öğrenci Konsey Başkanımız Kadir YAHŞİ ile iş birliği kararı aldık ve projemizi “Bir kitapla; bir dünya kuruyoruz” sloganıyla başlattık. Bir hafta boyunca tüm fakültelerde eş zamanlı olarak stantlar açtık ve stantlarda kardeşlerimizin bizden istediği kütüphaneyi kurabilmek için kitaplar topladık. Stantlarımız üniversiteli arkadaşlarımız tarafından yoğun ilgi gördü ve sadece bir hafta gibi kısa bir sürede hedefimize ulaştık. Bizler geleceğimizi önemsiyoruz ve ülkemizin her bir çocuğunu benimsiyoruz. O çocuklar bizim çocuklarımız, onlar ne isterse bizler vermek zorundayız. Eğer veremezsek geleceğe dair hiçbir beklentimiz olmamalıdır. Gelişmek istiyorsak okumalı ve okutmalıyız. Bu bilinçle hareket ettik ve Sarayhan Şehit Süreyya Kınay Ortaokuluna bir kütüphane kazandırdık. Bu duygu ve düşüncelerle en başta stantlarımıza uğrayıp bizleri dinleyen tüm arkadaşlarımıza, bizlere proje boyunca destek olan hocalarımıza ve bu projede görev alan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum.”

İfadelerinde bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.