Dolar 32,3371
Euro 35,1949
Altın 2.246,88
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Atık camlar ustasının elinden sanata dönüşüyor

Atık camlar ustasının elinden sanata dönüşüyor
Aksaray Anadolu AŞ
18 Nisan 2018 20:37

Cam ustası Ramazan Altınsoy Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti. Valilik makamında kabul ettiği Altınsoy ile bir süre görüşen Vali Pekmez; Aksaray’da çıraklık, kalfalık ve ustalığını yaptığı cam işleri ile uğraşan Altınsoy’un atık camların değerlendirilmesi üzerine yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Atık camları eriterek yeniden kullanılabilecek cam ürünlere dönüştürdüklerini anlatan Altınsoy; geri dönüşüm çalışmalarının birçok alanda uygulandığını belirterek yıllardır cam işiyle uğraştıklarını atık camların yeniden ekonomiye kazandırılması adına kurdukları atölyede erittikleri camları yeni tasarımlarla cam hediyelik ürünlere dönüştürdüklerini söyledi.

Ham olarak üretimini yaptıkları cam ürünlerin modern tasarım boyama çalışmaları ile çok farklı formlarda hediyelik ürün olarak kullanılabildiğini anlatan Altınsoy bu konuda yapılacak proje ve çalışmalarda desteğe hazır olduklarını belirtti.

Atık camların eritilerek yeniden üretimi yapılan örneklerini inceleyen Vali Pekmez; ziyareti nedeniyle Altınsoy’a teşekkür etti.

Cam işleme sanatının önemli bir sanat dalı olarak değerlendirildiğini kaydeden Vali Pekmez; bu sanatın atık camları değerlendirip geri dönüşümü sağlayarak yapılmasının ayrı bir önem arz ettiğini söyledi.

Eriyik camların yeni tasarımlarla hediyelik cam ürünlere dönüştürülmesi konusunda talep olması durumunda meslek edindirme kurslarının da düzenlenebileceğini ifade eden Vali Pekmez Altınsoy’a çalışmalarında başarılar diledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.