Dolar 32,3379
Euro 35,1488
Altın 2.241,94
BİST 8.740,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

ATSO Başkanı Göktaş: Aksaray ülkesine sahip çıktı!

ATSO Başkanı Göktaş: Aksaray ülkesine sahip çıktı!
Aksaray Anadolu AŞ
18 Nisan 2018 20:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde geçtiğimiz yıl şubat ayında başlatılan İstihdam seferberliği ülke genelinde iş dünyası tarafından büyük destek görürken, 1,5 Milyon İnsana iş imkânı sağlanan İstihdam seferberliği bu yılda devam ediyor.

Dünya’da eşi benzeri görülmemiş olan seferberlikte Türk Özel Sektörünün üstün gayretleri büyük bir başarıya imza atarken, ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, Aksaray İş dünyasına teşekkür ederek seferberlik hakkında bilgi verdi.

Aksaray’ın istihdam seferberliğinde koyduğu hedefin iki katını gerçekleştirdiğinin altını çizen Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, açıklamasında; “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Şubat 2017’de TOBB Türkiye Ekonomi Şurasında “İstihdam seferberliği” başlatılmıştır. Türk özel sektörünün üstün gayretleri ile 2017 yılı sonunda dünya da eşi benzeri görülmemiş bir başarıya imza atılmıştır. 1.5 Milyon insanımıza iş, ailelerine aş imkânı sağlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız 2018 yılı içinde bir hedef göstermiş ve bu hedeflere ulaşmak içinde iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu yeni istihdam teşvikleriyle ilgili olarak çalışmalar yapılmasına karar verilmiştir.

Bu anlamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile çalışmalar yapmıştır. Iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu istihdam teşviklerine ilişkin yasal düzenlemeleri de içeren 7103 sayılı Kanun TBMM’de kabul edilmiştir.

İSTİHDAMA BÜYÜK TEŞVİK

İstihdam Seferberliğine gelen teşvikler hakkında bilgi veren ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş; “Öncelikle bilinmesini istiyorum ki Yeni istihdam teşvikleri 1 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2020 arasında 3 yıl boyunca uygulanacaktır. İlave istihdam teşvikleri ile işverenler olarak biz sadece işçimizin maaşını ödeyeceğiz, tüm vergi ve SGK primlerini devletimiz karşılayacak. Bu demek oluyor ki Vergi ve Prim sıfırdır.

Bir diğer teşvik ’de “Bir Senden, Bir Benden” teşvikidir. Bu teşvik imalat sanayide faaliyet gösteren mikro ölçekli işletmelerimiz ve esnalarımız için çok önemlidir.

İstihdam teşviklerinin yanında “Mesleki Eğitim ve İş Başı Eğitim” programlarına ilişkin teşvik ve desteklerde gelmiştir. Mesleki Eğitim ve İşbaşı eğitim alacak öğrencilere 46,2 TL işsizlik ödeneği alanlara günlük 30,8 TL cep harçlıkları ve kurs süresi boyunca 2 – 5 yaşında çocuğu olanlara 400 TL kreş yardımı yapılacaktır. Bu teşvikten faydalanmak isteyen katılımcıların 18-29 yaşında olması gerekmektedir. Tüm bu teşviklere ilave olarak 2018’de 9 Ay boyunca işverenlere aylık 100 TL asgari ücret desteği verilecektir. Bu teşvikle toplamda işverenlerin üzerinden yaklaşık 10 Milyarlık bir yükü Devletimiz almış olacaktır.

Geri dönük olarak İstihdam teşviklerinden yararlanamayan iş dünyamızın üyeleri içinde yeni bir süre tanındı. Normalde geriye dönük istihdam teşviklerinden faydalanmak isteyenler için başvuru süresi 1 ay olarak tanınmış iken Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bu süreyi 2 aya çıkardı. 1 Haziran’dan sonra gerekli tüm koşulları sağlayan üyelerimiz istihdam teşviklerinden yararlanamayan dönemi takip eden 6 ay içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na müracaat etmesi şartıyla, başvuru tarihinden geriye yönelik 6 aya ilişkin olmak üzere yararlanılmamış olan istihdam prim teşviki, destek ve indirimlerinden faydalanabilecektir. Teşviklerimizin ilimize, devletimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyor, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese Aksaray iş dünyası adına teşekkür ediyorum” Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.