Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
21°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 27°C

ATSO Halı, Ayakkabı ve Çanta Fuarı’na katılım gösterdi

ATSO Halı, Ayakkabı ve Çanta Fuarı’na katılım gösterdi
Aksaray Anadolu AŞ
2 Mayıs 2019 20:14

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, 27-30 Nisan tarihleri arasında Gaziantep’te sektörün liderlerini bir araya getiren Domotex 2019 Halı Fuarına ve 24-26 Nisan 2019 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen SHOEXPO 2019 Çanta fuarına katılım gösterdi.

Üyelerin tam not verdiği fuarlar hakkında açıklamada bulunan ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, yaptığı açıklama da “2018 yılında, 1.550 milyon dolarlık ihracatı ile Türkiye halı ihracatının yüzde 68’ini, dünya makine halısı ihracatının da %32’sini gerçekleştiren Gaziantep, makine halısının Türkiye ve Ortadoğu’daki merkezi olmaya devam ederken Domotex fuarı ile de sektörün liderlerini bir araya getirmektedir. Bu yıl 203 yerli ve yabancı katılımcı, yenilikçi ürünlerini ve modern ile geleneksel çizgileri bir araya getiren tasarımlarını toplam 22.229 m² net alanda ziyaretçilerin beğenisine sunan fuar organizasyona katılan üyelerimiz fuar değerlendirmesi neticesinde tam not vermişlerdir.

Türkiye ayakkabı sektörünün buluşma platformu olan SHOEXPO İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı ise, bu yıl kapılarını 45. kez tüm dünyaya açmıştır. SHOEXPO, Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı ‘’fuarizmir’’ de ulusal ve uluslararası ziyaretçilerini ve ATSO üyelerimizi ağırlamıştır.

Türkiye, ayakkabı üretiminde 1200 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan ve Yüksek kalitede üretim yapan firmalardan oluşan Türkiye ayakkabı sektörü, dünyanın en büyük 7’nci, Avrupa’nın en büyük 2’ncisidir.

Türkiye’de ise ayakkabı üretimi ile ön plana çıkan sektörün öncü şehirlerinden biri İzmir’dir. Liman şehri oluşu sebebiyle dünyanın her yerine kolaylıkla sevkiyat yapılan İzmir, Türkiye’deki ayakkabı üretiminin %40’ını karşılamakta olup sektör adına en önemli organizasyonu gerçekleştirmiştir.

Üyelerimiz ayrıca fuarda birçok ticaret yapmışlar ve ürünler hakkında sektörün liderleri ile ikili görüşmelerde bulunmuşlardır.

Aksaray Sanayisinin öncü kuruluşu olan Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar üyelerimizin ticaretine yarayacak olan her fuara katılım gösterdik. Biliyoruz ki fuarlar Pazar açısından büyük organizasyonlar arasındadır. Bu kapsamda bizler üyelerimiz ile bu organizasyonlara katılım göstermeye devam edeceğiz..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.