Dolar 32,3370
Euro 35,2002
Altın 2.247,05
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

ATSO’da Dış Ticaret Semineri düzenlendi

ATSO ve Ekonomi Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen Dış ticaret eğitim semineri ATSO konferans salonunda düzenlendi..

ATSO’da Dış Ticaret Semineri düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
19 Mayıs 2016 17:58

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapılan seminerde Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü uzmanları, dış ticaret üzerine faaliyet gösteren firma temsilcilerine ve katılım gösteren misafirlere İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları ,Yurt Dışı Birim, Marka Ve Tanıtım Desteği (Yurt Dışına Açılan Birimleri Kira Giderleri, Yurt Dışı Marka Tescili),İlgili Tebliğ Ve Uygulama Usul Ve Esasları, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması Ve Pazarlama Desteği, Rapor Desteği, Danışmanlık Desteği, E- Ticaret Sitelerine Üyelik Desteği, Pazara Giriş Engelleri Ve Çözüm Yolları Hakkında, Ülke Masası – Pazar Araştırması nasıl yapılır? Cezayir pazarına ihraç imkanları , Yurtdışı Birim, Marka Ve Tanıtım Desteği , Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları hakkında bilgiler verildi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş,; “Orta Anadolu’nun ortasında kuzeyi güneye, doğuyu-batıya bağlayan karayollarının kesişme noktasında yer alan Aksaray’ın yurt içi ve yurt dışına mal ve hizmet üreten ve üretmeye devam eden, Türkiye’nin Anadolu’daki sanayi başkenti olma yönündeki hedefine doğru ilerlemektedir. İmalat ve altyapı olarak önemli bir ihracat potansiyeline sahip olmasına rağmen bugün maalesef ihracatçı firma sayısı ve ihracattan elde ettiği gelir anlamında istenilen noktada değildir.

Aksaray’da son zamanlarda ihracatta önemli bir atağa kalkmış durumdadır. özellikle altını çizmek ısıtıyorum ki TR 71 bölgesinde en fazla dış ticaret yapan şehir Aksaray’dır. Bu bizim için bir gurur kaynağıdır.. Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefi bulunmakta ve bu hedefe ulaşma noktasında ise önüne 500 milyar dolar bir ihracat hedef koymuştur. Ekonomi Bakanlığımız ülkemizin bu hedefe ulaşmasında ihracat potansiyeli olan illeri belirlemiş ve buna göre bu illere özel bir önem vermektedir. Aksaray’da bu iller kapsamında olup, ilimizin ihracatının artırılması bu dönemde en büyük hedefimizdir.

Aksaray sanayisinin gelişmesi hizmete sunulması ve üretime geçilmesi ile birlikte Aksaray tüketici değil, kendi ürettiğini yurt içi ve yurt dışına satan bir il konumuna gelecektir.

Sahip olduğumuz kaynaklar, mevcut imkânlar, yapım çalışmaları sürdürülen özel sektör tesis ve devlet yatırımları bazı sektörlerde olduğu gibi sanayide de Aksaray’ı üst sıralara taşıyacaktır. Nüfusu her geçen gün artan, çevre illere göç vermeyen aksine göç alan tek il Aksaray’dır. Öncelikle ekonomik büyüme ve dış ticaret arasındaki ilişkinin iki yönlü olduğu bilinmelidir. Yani ekonomik büyüme dış ticareti etkilediği gibi dış ticarette de ekonomik büyümeyi etkilemektedir” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.