Dolar 32,5463
Euro 34,8430
Altın 2.435,06
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 26°C

AÜEAH yeni bir rekora imza attı!

AÜEAH yeni bir rekora imza attı!
Aksaray Anadolu AŞ
28 Eylül 2018 02:16

AÜEAH son 1 yıl içerisinde 17 bine yakın hasta sevki ile kırılması zor bir rekora imza atarak hasta sevki sıralamasında 2. sırada yer alırken, birinciliği Kilis Devlet Hastanesi’ne kaptırdı.

Aksaray Gündem Gazetesi’nde yer alan habere göre, Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi son 1 yıl içerisinde 17 bine yakın hasta sevki ile kırılması zor bir rekora imza atarak hasta sevki sıralamasında 2. sırada yer alırken, birinciliği Kilis Devlet Hastanesi’ne kaptırdı. 3. sıradaki Bingöl Devlet Hastanesi 100 hasta eksiği, 4. sıradaki Iğdır Devlet Hastanesi ise Bin 500 hasta sevk eksiği ile Aksaray’ın gerisinde kaldılar.

Ak Parti İktidarı Döneminde Türkiye Sağlık Hizmetlerinde çağ atlarken, Devlet Hastaneliğinden Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yükselen Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AÜEAH) son 1 yıl içerisinde yaptığı il dışı sevkler ile dikkatleri üzerinde toplamayı başardı.

Edinilen bilgiye göre Sağlık Bakanlığı tarafından çıkartılan İl Dışı Hasta Sevki Listesi’nde Kilis Devlet Hastanesi 19 bin 787 İl Dışı Hasta Sevki ile listenin başında yer alırken onu 16 bin 287 İl Dışı Hasta Sevki ile izleyen Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AÜEAH) 2. sırayı aldı.

Yaklaşık 2 yıldan biraz fazla zaman önce Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüşen AÜEAH’nin 17 bin gibi yüksek bir rakamda il dışı hasta sevki yapması hayretle karşılanıyor. AÜEAH’nin özellikle doktor eksiğinin giderilmesi konusunda siyasilerin yoğun çabalarına karşın il dışı hasta sevki sayısının bu kadar yüksek olmasının nedenleri vatandaşlar tarafından merak edilirken, daha önceleri Anjiyo ve Stent takılması başta olmak üzere bazı branşların son 2 yıl içerisinde AÜEAH’de başarılı bir şekilde yapılıyor olması ve bu konuda hastanenin tanınmaya başlamasına rağmen sevk sayısının yine de bu kadar yüksek olması sorgulanması gereken bir işlem olarak yetkililerin önüne çıkıyor.

İl Dışı Hasta Sevk Sayısının bu kadar yüksek olmasının nedeninin ekipmandan mı yoksa personelden mi kaynaklandığı da ayrıca merak konusu olan nedenlerin başında geliyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.