Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Ayak sağlığı için Tuz Gölü’nü ziyaret ediyorlar

Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, ayak sağlığı için gelen ziyaretçileri ağırlıyor..

Ayak sağlığı için Tuz Gölü’nü ziyaret ediyorlar
Aksaray Anadolu AŞ
7 Ekim 2016 18:22

İç Anadolu Bölgesi’nde Aksaray, Ankara ve Konya sınırları içerisinde bulunan Tuz Gölü’ne gelen ziyaretçiler, suyun çekilmesiyle beraber ayak sağlığı için tuz kütlelerinin üzerinde yürüyorlar.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Tuz Gölü’ne geleler, beraberlerinde getirdikleri kaplara da tuz doldurarak kendileriyle götürüyorlar.

Yaşlısından gencine Tuz Gölü’ne gelen ziyaretçiler, suyun çekilmesiyle meydana gelen tuz kütlesinin üzerinde yürürken, ailesiyle beraber buraya gelen Müslüm Koç, göldeki tuzun sedef ve mantar gibi rahatsızlığa iyi geldiği söyledi.

Tuzlu kum da sedef ve mantar hastalıklarının yanı sıra romatizmaya iyi geliyor

Yazın göldeki suyun çekilmesiyle tuz kütlesinin oluştuğunu ifade eden Koç, “Yazın buranın suyu çekilir. Kışın ise su hemen hemen gölün tamamını kaplar. Son yıllarda buranın suyu kısmen çekildi. Buranın tuzu Konya Cihanbeyli’ye kadar uzanıyor. Buradaki tuz mantar ve sedef rahatsızlıklarına iyi gelir. Buraya gelenler tuz kütlesinin üzerinde yürür. Ayrıca az ileride tuzlu kum vardır. Oraya gelip tuzlu kuma girenler oluyor. Bu tuzlu kum da sedef ve mantar hastalıklarının yanı sıra romatizmaya iyi geliyor.” dedi.

Gölün çevresinde su ihtiyacını giderecek musluk yok

Tuz gölüne yatırım yapılması gerektiğini dile getiren Koç, “Buraya daha çok turist çekmek için yatırımcıların buraya yönelmesi lazım. Burada turistlere iyi hizmet edilmesi gerekir. Bakın burada bir çeşme bile yok. Tuz ayağını yakıyor, temizlemek için musluk arıyorsun ama yok. Bu sorunların giderilmesi lazım.” ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.