Dolar 32,4965
Euro 34,5804
Altın 2.477,58
BİST 9.549,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 24°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Ayhan Erel’den Türkçülük Günü mesajı

Ayhan Erel’den Türkçülük Günü mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
2 Mayıs 2019 21:22

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Av. Ayhan Erel, 3 Mayıs Türkçülük Günü mesajı yayınladı.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Av. Ayhan Erel, yapmış olduğu açıklamayla 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutladı. Erel açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

“3 Mayıs Türkçülük Günü bir millete ait olabilme şuurunun günüdür.

3 Mayıs Türkçülük Günü; faşizme, komünizme ve her türlü emperyalizme karşı mücadelenin adıdır.

3 Mayıs Türkçülük Günü 5000 yılı aşkın tarihi ile insanlığa milliyeti ve milliyet kavramlarını öğreten büyük TÜRK Milletini sevmenin günüdür.

3 Mayıs Türkçülük günü; dilde, fikirde, işte birlik olabilme sevdalısı yüreklerin günüdür.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu coğrafyada yaşayan etnik ve dini ne olursa olsun, herkesi Türk olarak kabul eden bir kültüre ve geleneğe sahibiz. Bu kültür ve geleneğin doğrultusunda hep birlikte biz Türk milletini oluşturmaktayız. Dolayısıyla bu ülkedeki ‘Türküyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle biz hep birlikte büyük TÜRK milletiyiz, diye biterse bir anlam kazanır. Aksi takdirde ayrışmanın ve parçalanmanın önü açılır.

3 Mayıs Türkçülük günü gelenekten geleceğe Ziya GÖKALP, Hüseyin Nihal ATSIZ, Mümtaz TURHAN, Erol GÜNGÖR, Zeki Velidi TOGAN, Alparslan TÜRKEŞ ve daha nice fikir ve siyaset adamını Türk Milletinin maddi varlığında buluşturmuş, ülkenin bölünmez bütünlüğü var olma adına sönmez bir inanç meşalesi yakmıştır. Türk Milletini, şanlı mazisinden, onurlu geleceğe, her türlü engelleme ve zorluğa rağmen, her şeyi göze alarak taşıyacak milliyetçiler olacaktır.

Türk Milliyetçileri şartlar ne olursa olsun; ülkemizin birliği, dirliği ve refahı için daima dün olduğu gibi bugünde çalışacaktır. Biz Türk’üz, tarihimize ve en yakın mazimize dayanarak Türk’üz der ve bundan haklı bir iftihar duyarız. Biz kimi zaman Derviş Yunus, Kimi zaman Yavuz, kimi zamanda surda bayrağı düşürmeyen Ulubatlı Hasan’ız. Rehberi İki cihan güneşi Hz Muhammet(sav) kaynağı, ilhamı düsturu Kur’an olan TÜRK’ÜZ. Selam olsun bayrağı nesilden nesille aktaranlara.

Türk milliyetçileri olarak atalarımızdan aldığımız şanlı bayrağı gelecek nesillere ulaştırmak için gururla taşıyıp Türk milletinin birliğinin, beraberliğinin ve bölünmez bütünlüğünün savunucusu olacağız. 3 Mayıs Türkçüler gününde başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Başbuğ Alparslan Türkeş olmak üzere Türk milletine hizmet etmiş olan Türkçülük bayrağını yücelten, gönül erlerini; rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun! 3 Mayıs Türkçüler günü Büyük Türk Milletine kutlu olsun! Ne mutlu Türk’üm diyene.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.