Dolar 32,4751
Euro 34,9428
Altın 2.437,44
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 22°C

Babasını ve amcasını öldüren zanlı Aksaray’da yakalandı

Konya’da tarlasına gübre döktüğü gerekçesiyle av tüfeğiyle amcasını ve araya giren babasını öldüren, kuzenini de yaralayan Nevzat Gürbüz, Aksaray’da saklandığı bağ evinde yakalandı..

Babasını ve amcasını öldüren zanlı Aksaray’da yakalandı
Aksaray Anadolu AŞ
7 Mart 2017 17:53

Konya’da tarlasına gübre döktüğü gerekçesiyle av tüfeğiyle amcasını ve araya giren babasını öldüren, kuzenini de yaralayan Nevzat Gürbüz, Aksaray’da saklandığı bağ evinde yakalandı.

Konya’da tarlasına gübre döktüğü gerekçesiyle amcası Osman Gürbüz ile tüfeği elinden almak isteyen babası Himmet Gürbüz’ü av tüfeğiyle öldürüp, kuzeni Mehmet Gürbüz’ü yaralayan Nevzat Gürbüz, saklandığı Aksaray’ın Eskil ilçesindeki bağ evinde yakalandı. Daha önce cinayet suçundan cezaevinden tahliye olan Gürbüz, adliyeye sevk edildiği sırada gazetecilerin “Neden öldürdünüz?” sorusuna “Beraat” diyerek cevap verdi.

Nevzat Gürbüz’ün evinin de içindi bulunduğu tarlanın bir kısmına, iddiaya göre bitişik tarlanın sahibi ve aynı zamanda amcasının oğlu olan Mehmet Gürbüz, hayvan gübresi döktü. Nevzat Gürbüz de kuzeni Mehmet Gürbüz’e, tepki gösterdi.

Aralarında daha önceden arazi anlaşmazlığı yüzünden husumette bulunan iki kuzen arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine babası Osman Gürbüz de kavgaya karıştı. Nevzat Gürbüz, evinden aldığı pompalı tüfekle amcası ve kuzenine ateş açtı. Bu durumu fark eden babası Himmet Gürbüz de, müdahale ederek oğlunun elindeki tüfeği almak istedi.

İddiaya göre çıkan arbedede Nevzat Gürbüz’ün tetiğe dokunması sonucu tüfekten çıkan saçmalar babasının vücudunun çeşitli yerlerine isabet etti. Babası, amcası ve kuzeni kanlar içinde yere yığıldı. Çevredekiler jandarma ve sağlık görevlilerine haber verdi. Ambulanslarla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılan Himmet Gürbüz ve kardeşi Osman Gürbüz, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılan sırtından ve karnından yaralanan Mehmet Gürbüz’ün ise hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Nevzat Gürbüz, olayın ardından otomobiliyle kaçtı. Nevzat Gürbüz, bugün Aksaray’ın Eskil ilçesinde saklandığı bir bağ evinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Gürbüz’ün, yapılan sorusunda “Babamı bilerek öldürmedim, yanlışlıkla oldu.” dediği öğrenildi.

Daha önce cinayet suçundan cezaevinden tahliye olan Gürbüz’ün, adliyeye sevk edildiği sırada gazetecilerin “Neden öldürdünüz?” sorusuna “Beraat” diyerek cevap vermesi dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.