Dolar 32,4912
Euro 34,9174
Altın 2.437,15
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu Toplantısı yapıldı

Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu Toplantısı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
17 Şubat 2019 21:26

Vali Ali Mantı: “Madde bağımlılığı ile mücadelede topyekûn mücadele etmeliyiz”

‘Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu Toplantısı yapıldı. Aksaray Valisi Ali Mantı başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, bağımlılık yapıcı madde ile mücadelede kurumların yaptıkları çalışmalar değerlendirildi.

Bağımlılık yapan maddelerle ilgili 3 ana başlıkta mücadele yapılmasının gerekliliğini vurgulayan Vali Ali Mantı; “Uyuşturucunun ticaretinin engellenmesi, zararlarını anlatılması için eğitim çalışmaları ve bir şeklide bu maddeleri kullanan kişilerin tedavi için bir an önce ikna ederek tedavilerini yapmak ve bununla ilgili gerekli imkânları sağlamak. Bunları sağlayarak mücadelede daha etkin olunabilir. Yeşilay ile gelecek nesilleri bilgilendirmeliyiz.’ dedi.

Bütün kurumların işbirliği ve koordinasyon içinde hareket etmesinin çok büyük önem arz ettiğini belirten Vali Ali Mantı: “Son yıllarda ülkemizin en büyük ve hızla artan baş belalarından birisi uyuşturucu. Hükümetimiz, Devletimiz uyuşturucu ile ilgili ciddi tedbirler aldı, almaya da devam ediyor. Uyuşturucu ile ilgili özellikle ciddi çalışan kurumlarımız var. Bir bireye bizzat dokunan felaketlerde sadece kurumların tedbir alması yetmiyor, insanları da bilinçlendirmek bu belalara yaklaşmama konusunda bilinçlendirmek gerekiyor. ” dedi.

Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü, uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelerle mücadelede yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Kurum temsilcileri bağımlılık yapan maddeler ve mücadele yöntemleri ile ilgili görüşlerini aktarırken etkin mücadele için önleme faaliyetlerinin ortak çalışmalarla yapılmasının önemini belirttiler.

Toplantıya, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutan Albay Fuat Anık, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar, Cumhuriyet Savcısı Harun Ünlüsoy, kurul üyesi ve kurumlar ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.