Dolar 32,5187
Euro 34,9082
Altın 2.431,46
BİST 9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Bakan Akif Çağatay Kılıç Aksaray’da

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray’a geldi..

Bakan Akif Çağatay Kılıç Aksaray’da
Aksaray Anadolu AŞ
3 Haziran 2016 22:41

– “Aksaray’daki yurt kapasitemizi gelecek yıl 11 bine çıkaracağız”

– Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakanlığının Aksaray’a birçok farklı alanda yatırım yaptığını belirtirken, “Aksaray’daki yatırımlarımız çerçevesinde gelecek yıl yurt kapasitemizi 11 bine çıkaracağız” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Aksaray’da ilk olarak Vali Şeref Atak’ı ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, bakanlığıyla ilgili çalışmaları yerinde incelemek üzere Aksaray’a geldiğini kaydederken, “Burada yapılabilecek yeni çalışmalar, yeni yatırımlar noktasında neler yapabileceğimizle ilgili bir değerlendirme için buradayız. Tabii aynı zamanda yapılmış olan yatırımlarımızın da verimlilik ve kullanım açısından ne durumda olduğunu yerinde görmek için geldik” diye konuştu.

Aksaray’ın kendileri için önemli bir şehir olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Kentimizde Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak sportif anlamdaki çalışmaların yanı sıra sporcu gelişimiyle ilgili merkezlerimiz de mevcut. Kredi Yurtlar Kurumu’nun Aksaray’ımıza yönelik ciddi bir yatırım hamlesi oldu. Yükseköğrenim gören öğrenci kardeşlerimizin yurtlarımızda barınma imkanlarının geliştirilmesi, yenilenmesi noktasında çalışmalarımız var” dedi.

“Aksaray’da yatırımlar açısından iyi bir noktadayız”

Aksaray’da önümüzdeki yıl KYK yurtlarındaki kapasitenin 11 bine çıkacağını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

“-Aksaray’da şu anda yatak kapasitemiz 8 bin civarında. Geçen sene ve bu sene açılmış olan, açılacak olan yurtlarımızla beraber Aksaray, barınma imkanını karşılama konusunda en üst seviyeye gelmiş durumda. Daha da üst seviyeye gelecek. Hükümetimizin ortaya koyduğu çalışmalarla Aksaray’da yatırımlar açısından iyi bir noktada olduğumuzu düşünüyorum. Yeni hükümet kurulduktan sonra ilk ziyaretimizi seçim bölgem ve memleketim olan Samsun’a gerçekleştirdik. Ardından da Aksaray’a geldim. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın çalışmalarımız noktasındaki talimatları açıktır. Bu anlamda çalışmalarımızı da inşallah en verimli, hızlı ve doğru şekilde gerçekleştireceğiz.”

Bakan Çağatay Kılıç, valilik ziyaretinin ardından yürüyerek Aksaray Belediyesi’ne geçti. Yürüyüş esnasında vatandaşlarla ve esnafla sohbet eden Bakan Çağatay Kılıç, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaretinde belediye özel defterini imzaladı ve engelli sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyareti esnasında Belediye Başkanı Yazgı Bakan Çağatay Kılıç’a, Aksaray Eğri Minareli Camii’nin minyatürü ile “68” numaralı forma hediye edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.