Dolar 32,5115
Euro 34,8392
Altın 2.488,22
BİST 9.509,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Bakan Alaboyun: Terörle mücadele kararlılığımız devam edecek

Şehit cenazesi töreni için Aksaray’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, terörle mücadele konusunda kararlı çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi..

Bakan Alaboyun: Terörle mücadele kararlılığımız devam edecek
Aksaray Anadolu AŞ
13 Ekim 2015 20:59

Şehit cenaze töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlandıran Bakan Alaboyun, “Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Çok metanetli bir annesi, babası, kardeşleri var. Onlara da sabırlar diliyorum. Aksaray’ımız başta olmak üzere Türk Milletimize de başsağlığı diliyorum. Terörle mücadelede kararlılığımız devam edecek, bunun böyle bilinmesi lazım. Yani terör örgütü bugün silah bıraktım diyene kadar, ateşkes ilan ediyorum, eylemsizlik hareketi falan, bunların hiç birine inanmıyoruz biz. Çünkü barış sürecinde kendilerine verilmiş olan krediyi kötüye kullandılar. Baraj sürecinde bir taraftan çekileceğiz diye milleti kandırırken bir taraftan da silahlandığı ortaya çıktı ama Allah’a şükür şu an özel harekatımız, polisimiz, jandarmamız, askerimiz canla başla mücadele ediyor. Bu mücadelede ister istemez şehitlerimiz oluyor. Bugünde o şehitlerden birini verdik, İlker Tosun’u. Bizim Gülağaç ilçemizin Demirci kasabasından. Allah gani gani rahmet eylesin. Genç bir arkadaşımız ve onun şehit olduğu operasyon halen devam ediyor. Ve Şu ana kadar bizim aldığımız o operasyonda da 3 tane PKK’lı teröristin öldürüldüğü ve oradaki, operasyon kapsamındaki hedeflenen terörist kitlenin tamamen imha edilene kadar da operasyon devam edeceği şeklinde. Terörle mücadele edeceğiz. Bu coğrafya böyle. Türkiye’de yaşıyorsak, bunun falanca parti, filanca partisi yok. Bugün iktidarda bizde olabiliriz, siz de olabilirsiniz, öbürleri de olabilir. Kim olursa olsun, bugün iktidarda Ak Parti olduğu için değil veya iktidarda falanca parti geleceği için de değil. Bu coğrafyada, enerji kaynakları burada olduğu sürece dünyanın ilgisi burayadır. Dünyanın ilgisi buraya olduğu sürece de o ülkelerde istikrarsızlık istemek, büyük ülkelerin, sözüm ona büyük ülkelerin hepsinin de hedefleridir. Çok akıllı olmamız lazım. Türk Milleti olarak biz bu konuda akıllı ve uyanığız. Allah diğer komşularımıza, diğer ülkelere sağduyu versin. Yoksa bunun bedelini bizler ödüyoruz. Başka kimse ödemiyor. İnşallah terörle mücadelede sonuna kadar başarılı gideceğiz ve başarılı olacağız” dedi.

“TERÖRİSTİN DNA’SI SONUCA ULAŞTIRACAK”
Ankara Garı’nda meydana gelen patlamaya ilişkin değerlendirmede de bulunan Bakan Alaboyun, “Patlamayla ilgili olarak hızlı bir şekilde buda aydınlatılması sürecinde. Cenazelerin çoğu ailelerine verildi, devredildi. 2 tane teröristin cenazesi üzerinde DNA çalışmaları devam ediyor. Oradan da bir sonuca büyük ölçüde ulaşıldı, ulaşılacak ve gerekli açıklama da sanıyorum Numan bey tarafından da yapılacaktır” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.