Dolar 32,5217
Euro 34,8551
Altın 2.428,58
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 26°C

Bakan Nabi Avcı Aksaray’da panele katıldı

Aksaray Okuma Grubu tarafından “Bir Dava Adamı Mehmet Akif” konulu panel Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleştirildi..

Bakan Nabi Avcı Aksaray’da panele katıldı
Aksaray Anadolu AŞ
18 Mart 2016 00:29

Panel programı için Aksaray’a gelen Milli Eğitim Bakanı sayın Nabi Avcı’yı Vali Şeref Ataklı, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve protokol üyeleri karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından Panelin açılış konuşmasını yapan Aksaray Valisi Şeref Ataklı; okullarda gençlere milli kültür değerlerinin tanıtılmaya ve anlatılmaya çalışıldığını söyledi.

Aksaray Valiliği görevinde iken Vali Orhan Alimoğlu tarafından gençlerin okuma ve okuduğunu anlam alışkanlığı kazandırılması amacı ile başlatılan, Aksaray Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklendiğini belirten Vali Ataklı: “Şimdi ise fikir, sanat, edebiyat alanında öne çıkmış yerli ve milli şahsiyetlerin okunmasına ve anlaşılmasını sağlamak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Sami Güçlü tarafından koordine edilen okuma grupları bu manada önemli yol kat etti” dedi.

Vali Ataklı konuşmasında; “Gençlerimizin okuma ve anlama çabalarını önemsiyoruz ve takdir ediyoruz. Okuyup anladıklarının bizlerle paylaşmalarını ayrıca değerli buluyoruz.’ dedi.

Okuma Gruplarına rehberlik eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski bakanı Sami Güçlü ise yaptığı konuşmasında dünyanın çalışkan insanların elinde döndüğünü söyledi. Güçlü,”Bu dünyadaki nasibimiz de yaptığımız emeklere bağlı olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla mütevazi bir çalışma olmuş. Hayatta da ferdi çalışmaların çok belirleyici olduğuna inanırım. Dünyayı değiştiren gelişmelerin devrimlerle büyük inkılaplarla olmadığına bunun bazı istisnaları hariç ferdi gayretlerin sonucunda ortaya çıktığına inanıyoruz. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı sayın Nabi Avcı ise program sonunda yaptığı değerlendirme konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un büyük ve önemli bir şair olduğunu söyledi.

Bakan Avcı, “Bir kere daha şunu hissettim. Hemen hemen tüm yazarlar ve şairler için söylenebilir ancak Akif için özellikle söylenebilir; tekrar tekrar okumalarda, daha önce hiç karşılaşmadığınız, fark etmediğiniz, belki öylesine görüp geçtiğiniz kimi özellikleri müteakip okumalarınızla görüyorsunuz” diye konuştu.

Bakan Avcı: “Her dönemin ayrı bir Akif’i var” Akif gibi büyük şair ve yazarların, “okuyucu yaşları” olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Gençken okuduğunuz zaman başka bir Akif, orta yaşta okuduğunuz zaman başka bir Akif… Her dönemin ayrı bir Akif’i var ama kaya kadar sağlam bir irade, karakteri var. Bu anlamda bir değişkenlikten değil, bizim Akif’i anlamamızdaki değişik katmanlardan bahsediyoruz. Sizi dinlerken yeni katmanların açıldığını gördüm.” Dedi.

Panel moderatörlüğünü Fatih Demir’in yaptığı panelde Aksaray Okuma grubu öğrencilerinden Hazım Kulak Anadolu Lisesi Öğrencisi Tülay Sakarya: “Akif’in toplumsal Sorunlara Bakışı”, Kocaeli Üniversitesi Öğrencisi Sevim Tosun: “Akif’in Öne Çıkan Karakter Özellikleri, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrencisi Ahmet Özdemir: “Tarih ve Gelecek”, Sakarya Üniversites Öğrencisi Ebru Sucu: “Yaşamak ve Yaşatmak” konularında konuşma yaptılar.

Panel sonunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından panelist öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Bakan Avcı panel programı sonrasında Somuncu Baba Türbesini ziyaret etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.