Dolar 32,3308
Euro 35,1814
Altın 2.247,37
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Bakanlar ve TOBB Başkanı Aksaray’a geliyor

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Ticaret Borsasının iş birliğiyle ilimiz Organize Sanayi Bölgesine yapılacak olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Temeli bugün atılıyor..

Bakanlar ve TOBB Başkanı Aksaray’a geliyor
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ekim 2015 11:59

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, temel atma töreni için bugün Aksaray’a geliyor.

OSB Meslek Lisesi Temel atma töreni öncesi ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ve Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, ilimizin kalifiye eleman sıkıntısının önüne geçecek olan ve Aksaray tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan TOBB Meslek Lisesinin önemine vurgu yaparak tüm halkımızı temel atma törenine davet etti.

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ “ SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ ”

Aksaray’a verdikleri sözü yerine getirdiklerini belirten ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ise yapmış olduğu açıklama da; “ Ticaret Borsası Başkanımızla birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine projeyi götürdüğümüzde bir şeye inanmıştık. Meslek Lisesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ilimize yapılacaktı. Her ikimizin de bu projenin onaylanmaması durumunda gerekirse istifa etmeyi bile göze alarak bu projeye olan inancımızı göstermiştik.

Hayatı boyunca eğitime ve öğretime büyük önem veren, ülkem varsa ancak bende varım diyen, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, projeyi sunmamızla birlikte Aksaray’ın sanayisinde böyle bir sorunun yer almasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamızın Hizmet Binasının temel atma töreninde de ilimize Meslek Lisesinin protokolünü imzalayarak ilimize meslek lisesini hediye etti. Biz bu yola çıkarken Borsa Başkanımızın da belirttiği gibi bir söz verdik ve verdiğimiz sözü bugün yerine getiriyoruz.

Tüm üyelerimizin ve vatandaşlarımızı temel atma törenine bekliyoruz. ATSO Yönetim Kurulu olarak TOBB Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin Aksaray’a hayırlı olmasını diliyoruz” Dedi.

TİCARET BORSASI BAŞKANI ÖZKÖK “ AKSARAY’A HAYIRLI OLSUN”

Meslek Lisesinin Aksaray’ın kanayan yarasına çare olacağına inandıklarını belirten Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, yapmış olduğu açıklama da; İlimiz sanayisinin temel sorunu olarak gördüğümüz ve her geçen gün artan kalifiye eleman sorunu TOBB Meslek Lisesinin eğitim ve öğretim vermeye başlaması ile birlikte ortadan kalkacaktır.

TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na ATSO Başkanımızla birlikte projeyi sunduğumuzda kendisi de ilimiz sanayisinde sorunun ortadan kalkması için bir an önce çalışmalara başlayacaklarını ve Aksaray’a Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Meslek Lisesi yapacaklarının sözünü verdi. Milyonlarca lira maliyeti olan bu projeyi bize hediye eden TOBB Başkanımıza Aksaray olarak teşekkür ediyoruz.

Biz bu yola çıkarken Aksaray’a Meslek Lisesi yapılacağının sözünü verdik ve bugün verdiğimiz söz gerçekleşiyor. Aksaray’a hayırlı olmasını diliyor, tüm halkımızı ve üyelerimizi temel atma törenine davet ediyoruz” Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.