Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Baro Başkanı Bozkurt’tan 18 Mart mesajı

Aksaray Barosu Başkanı Av. Levent Bozkurt; 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nün 101. yıl dönümü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı..

Baro Başkanı Bozkurt’tan 18 Mart mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
18 Mart 2016 01:19

Aksaray Barosu Başkanı Av.Levent Bozkurt mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarihimize ve gönüllerimize altın harflerle yazılan ibret verici büyük kahramanlık destanı, Büyük Türk Milletinin vermiş olduğu en önemli direniş mücadelelerinden birisi olan, vatan müdafaası için koşarak hakka yürüyen 253 bin şehidin inanç, azim ve yiğitliğiyle kazanılmış eşsiz bir zafer; Çanakkale Zaferinin 101.yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Çanakkale, yurdun dört bir yanından gelen kahramanlarımızın bedenleri ile taş kanları ile harç olduğu imanları ile ördükleri Türk kalesidir, bizatihi VATANDIR.

Mukaddes vatan toprağımızın korunması, ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması söz konusu olduğunda, aziz milletimiz hangi şart altında olursa olsun esaret ve dayatmaya hiçbir zaman boyun eğmeyeceğinin mesajını Çanakkale de vermiştir.

İnsanlık tarihinde eşine rastlanmayan vatanseverliğin, cesaretin ve yüksek fedakârlıkların sergilendiği Çanakkale Savaşında kahraman Türk Ordusu savaş sırasında dahi insanlığını unutmadığını, vicdan ve merhamet sahibi olmanın zaman ve mekân koşuluna bağlı olmadığını yaralı düşman askerini sırtında taşıyarak dünya milletlerine göstermiştir.

Ülkemizin temellerini atan Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün askeri dehasıyla, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Çanakkale Zaferi, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK gibi büyük bir komutan ve lideri de ortaya çıkarmıştır.

Bugün bizlere düşen en büyük görev, tarihi zaferlerle dolu necip Türk Milletinin birlik ve beraberlik içinde şehit kanları ile sulanarak bizlere emanet edilen bu mukaddes toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak muhafaza etmek ve bizden sonraki nesillere daha emniyetli bir şekilde devretmektir.

Milli birlik ve beraberliğimizi terörle bozabilecekleri hayalinde olan aşağılık bölücüler ve arkasındaki kuklacılar Çanakkale ruhunun bugün her Türk vatandaşının bedeninde yaşadığını unutmamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünü şahsım ve Aksaray Barosu adına kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanını canından aziz bilen bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyorum. Haklarını helal etsinler. Ruhları şad, mekânları cennet olsun…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.