Dolar 32,5138
Euro 34,7887
Altın 2.431,88
BİST 9.732,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 26°C

Baro Başkanı Coşkun’dan Adli Yıl Açılış mesajı

Aksaray Barosu Başkanı Av. Beytullah Coşkun adli yıl açılışı dolayısıyla bir mesaj yayınladı..

Baro Başkanı Coşkun’dan Adli Yıl Açılış mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
1 Eylül 2016 00:42

Aksaray Barosu Başkanı Av. Beytullah Coşkun mesajında şu ifadeleri kaydetti:

“Yeni adli yılın tüm meslektaşlarımıza, yargı mensuplarına, çalışanlarına ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

15 Temmuz işgal girişimi baroların ve özellikle Aksaray Barosu Başkanı olarak tarafımın defalarca söylediği hukuk devleti ilkesine sahip çıkılması çığlıklarımızın ne denli haklı olduğunu ülkemize açıkça gösterdi.

Bu günden sonra yapılacak iş kurunun yanında yaş da yanmadan alçak terör örgütü FETÖ üye, yandaş ve işbirlikçilerinin bağımsız yargı önünde adil yargılanma ve savunma hakları da ihlal edilmeden ama bir teki dahi müstesna olmamak üzere hesap vermelerinin ve hak ettikleri cezaların onlara verilmesinden ibarettir.

Hukuk camiası yeni adli yıla geçen yıldan daha fazla sancılı girmekte ise de bizler ülkemizde demokrasinin, laik, sosyal hukuk devletinin yeniden inşası için çok daha fazla çalışmalı, emek harcamalı ve üretmeliyiz. 15 Temmuz alçak darbe girişimi gibi teşebbüslerin bir daha yaşanmaması için; en başta kamu görevlerine girişte ve kamu hizmetlerinden faydalanmada yandaşlığa, aidiyete, siyasi görüşe asla ve asla prim verilmemesi gerekmektedir.

Bunun dışında hukukun üstünlüğü, laiklik, sosyal hukuk devleti ilkelerinden asla taviz verilmemelidir. Hepimizin asli görevi demokrasimizi ve hukuk devletimizi yeniden inşa etmektir. En içten saygılarımla..”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.