Dolar 32,4957
Euro 34,6124
Altın 2.500,23
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
27°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 24°C

Baro Başkanı Coşkun’un 5 Nisan Avukatlar Günü mesajı

Aksaray Barosu Başkanı Av. Beytullah Coşkun, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı…

Baro Başkanı Coşkun’un 5 Nisan Avukatlar Günü mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
4 Nisan 2017 21:44

Aksaray Barosu Başkanı Av. Beytullah Coşkun, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı

Coşkun mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sizleri şahsım ve yönetim kurulu adına sevgi ve saygı ile selamlıyor; bu onurlu görevi yürüten tüm meslektaşlarımın “ AVUKATLAR GÜNÜNÜ” kutluyorum.

Bilindiği üzere Türkiye Barolar Birliği’nin 15–16 Mayıs 1987 günlerinde Tekirdağ’da yapmış olduğu Genel Kurul toplantısında 5 Nisan gününün“Avukatlar Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

Adaletin insan için olduğunun hiçbir zaman unutulmaması gerekir. Adaletin amacı, insanların temel hak ve hürriyetlerini korumaktır.

Bağımsız yargıyı temsil eden Avukatlar, hiçbir baskı altında kalmaksızın üstlendikleri görevle vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak öteden beri yargı bağımsızlığının teminatı olmuşlardır.

Yargı faaliyeti bir bütün olarak değerlendirilmeli, avukatlar yargının diğer unsurları tarafından ötekileştirilmemeli, dışlanmamalı, hak ettiği saygın yere kavuşmalıdır.

Avukatlık mesleğinin en önemli sorunu meslek saygınlığının arttırılması, hukuk hizmetlerinin vatandaşa sunumunda etkinliğinin ve kalitesinin yükseltilmesidir.

Devletin temeli adalet, adaletin temeli de bağımsız savunmadır Türkiye Barolar Birliği ve Türk Avukatları olarak; eksiksiz demokrasiye, insan haklarına, bağımsız yargıya ve hukuk devletine olan inancımız doğrultusunda çalışma ve çabalarımızı sürdürüyoruz.

Ülkemizin içinde bulunduğu konum dikkate alınarak 16 Nisan Referandumu, Cumhurbaşkanlığı Sisteminin Halkoyuna sunulması sürecinde tüm halkımızın sağduyulu, siyasetçilerimizin birlik ve kardeşliğimizi güçlendirecek açıklamalar bekliyoruz.

Evet, verende Hayır verende bizimdir. Şu bilinmelidir, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır, yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, avukatlık mesleğinin toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma yerleşmesi dileğiyle yargının temel unsuru ve çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz öğesi tüm avukat meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.