Dolar 32,3412
Euro 35,1262
Altın 2.241,33
BİST 8.895,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Başkan Altınsoy’dan Mekke’nin Fethi mesajı

Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Mekke’nin Fethi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Altınsoy’dan Mekke’nin Fethi mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
1 Ocak 2018 12:54

Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Mekke’nin Fethi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Altınsoy, yayınladığı mesajında; “Mekke’nin Fethinin seneyi devriyesi tüm insanlığa mübarek olsun. Mekke; Kur’an-ı Kerim’de şehirlerin anası diye zikredilen, her türlü saldırıdan korunmuş saygın ve güvenli yer olarak işaret edilen, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği şehirdir. Allah’ın Resulü Mekke’den Medine’ye hicret ederken “Ey Mekke! Sen yeryüzünün en hayırlı ve bana en sevimli yerisin. Eğer çıkmak zorunda bırakılmasaydım, senden ayrılmazdım” diyerek Mekke’ye olan sevgisini dile getirmiştir. Mekke’nin fethiyle Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(sav) yeryüzünün en faziletli binası olan Kâbe’yi putlardan temizledi. Aynı gün kendisini ve Müslümanları memleketlerinden çıkaran, canlarına ve mallarına kasteden Mekkeli müşrikler için umumi af ilan etti. Bu merhameti gören müşriklerde, Hz. Peygambere biat ederek Müslüman oldular” dedi.

İslam Alemi olarak bugün fetih ruhuna muhtaç bir halde olduklarını kaydeden Başkan Altınsoy, “Cenabı-ı Allah başta Kudüs olmak üzere şu an işgal altındaki bütün Bilad-ı İslam’da nice fetihler, muzafferiyetler nasip ve müyesser etsin. Mekke şehri, Peygamber Efendimiz tarafından 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Bu fetih öyle anlamlıdır ki, Müslümanlar zorla çıkarıldıkları Mekke’yi hiç silah kullanmadan, bir damla kan akıtmadan 8 yıl aradan sonra teslim almışlardır. Fethin bu kadar kolay olmasının sebebi Allah Rasulü’nün ve Müslümanların insanların gönlünü fethetmesidir. Müslümanlar zulme uğrasa da, sıkıntıya düşse de mazlumların yardımcısı Allah’tır. Bizler de böyle inanıyoruz. Başta muhterem Aksaraylı hemşehrilerimiz olmak üzere, İslam Coğrafyasının, tüm mümin ve Müslümanların Mekke’nin fetih yıldönümünü tebrik ediyor, umutların çoğaldığı, huzurun, barışın tüm dünyada egemen olduğu, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının güç kazandığı bir fetih yılı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz” diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.