Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Başkan Yazgı Avukatlarla buluştu

Başkan Yazgı Avukatlarla buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
6 Nisan 2018 21:24

Aksaray Belediyesinin “Yerel Buluşmalar” programı devam ediyor. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle düzenlediği programda Aksaray Baro Başkanı Beytullah Coşkun ve Baro üyesi Avukatlarla bir araya geldi.

Başkan Yazgı, programda tüm Avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladı ve Aksaray’a yaptığı projelere hakkında bilgi vererek, Avukatların istek ve önerilerini dinledi.

Başkan Yazgı, Avukatlara hitaben yaptığı konuşmada “Biz bu şehri tek başına değil sizlerle beraber yönetmek istiyoruz” diyerek “Sizlerin bizlere vereceği öneriler ve istekler doğrultusunda yeni işlere imza atmak istiyoruz. Dedi.

Başkan Yazgı, 4 yılda yaptığımız projelerden birisi de Piri Mehmet Paşa Çarşımız. Dükkan ve Bürolardan oluşan bir yapı. Şu anda tamamı bitti satışlar devam ediyor. Burası Aksaray’ımız için yeni bir cazibe merkezi oldu. Kapalı çarşıdan sonra en çok rağbet göreceğini düşündüğümüz bir yer olacak.

Yine Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezimiz var. İçerisinde hamamı, saunası,fitness aletlerinin olduğu, el sanatlarının geliştirileceği güzel mekanların olduğu kadınlarımıza özel bir kompkles.Bu proje o kadar güzel tuttu ki aynısını TOKİ Bölgesinde Cumhuriyet Mahallemizde yapımına devam ediyoruz. Nakkaş Mahallesinde yeni bir AKMEK binası planlıyoruz. 3 tane konaktan olacak bir planlama. Mevcuttaki merkez AKMEK binamızı artık burada önünde bahçesi olan güzel bir peyzaj çalışmasıyla yeni yerde inşallah hizmete sunacağız. Projeleri bitti inşallah yakında ihalesine çıkacağız.

Çok şükür Sanayi projemiz artık tamamlandı. İhalesi de bitti. Firma belli oldu Şantiyesini kurmak için bir iki hafta içerisinde ekipmanlarını getirecek. Getirdiği andan itibaren de iki yıl içerisinde sanayimizi tamamen bitirecek. Mevcutta şu anda kullanılan sanayide tamamen yıkılıp yepyeni bir şekilde inşallah orda hep beraber inşa edeceğiz.

Bu arada en önemli projelerimizden biri olan su projemiz var. Şu anda borularımız döşenmeye devam ediyor. Bu proje kapsamında 8 tane su kuyusu ve arıtma tesisi olacak. Allahtan bir mani olmazsa 2019 yılı içinde temiz suyun çeşmelerimizden aktığını hep beraber görmüş olacağız.

Ecemiş suyu projesi şu anda proje aşamasında Bakanlığımız bu konuda özellikle hassas davranıyor. Şehrimizin 100-150 yıllık su ihtiyacını büyük bir rezerv. Buda şu anda proje aşamasında.

4 Yıl boyunca en çok zorlandığımız proje alt geçit projemiz oldu. Bu alt geçit projesi ilk defa yaptığımız bir projeydi. Yer altı su seviyesinin yüksek olması. Altında yine Medaşın, Doğalgazın, bizim kanalizasyon ve su şebekesinin farklı yerleşiminden dolayı biraz zorlandık ama çok şükür şu anda bitti. Asfaltlarını atacağız. Üzerlerine süsleme ve dekoratif aydınlatma ile alt geçidimiz çok güzel bir hale getirilecek inşallah.”

Başkan Yazgı, şehre kazandırdığı ve yapımı devam eden projeler hakkında konuklara önemli bilgiler aktardı.

Bilgilendirmenin ardından Aksaray Barosu Başkanı Beytullah Coşkun “Bizleri burada ağırladığı ve Aksaray’a yaptığı güzel hizmetler için Belediye başkanımıza Teşekkür ediyoruz.” dedi. Baro Başkanı Coşkun, günün anısına Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya plaket takdim etti.

Başkan Yazgı, daha sonra soru-cevap bölümünde konukların istek ve önerilerini dinledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.