Dolar 32,3330
Euro 35,1684
Altın 2.241,35
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Başkan Yazgı, belediye personeliyle akşam yemeğinde bir araya geldi

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kurumda çalışan tüm belediye çalışanlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi..

Başkan Yazgı, belediye personeliyle akşam yemeğinde bir araya geldi
Aksaray Anadolu AŞ
8 Aralık 2016 00:11

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kurumda çalışan tüm belediye çalışanlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, göreve geldiği günden beri Aksaray’a yaptığı hizmetleri ve projeleri birlikte hayata geçirdiği tüm belediye çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür etti. Birlik ve dayanışma yemeğine Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, başkan yardımcıları, daire müdürleri ile 23 birimde çalışan yaklaşık bin personel katıldı. Yemek öncesi Haluk Şahin Yazgı başkanlığı döneminde yapılan tüm hizmetler ve projeler sinevizyon gösterisi ile tanıtıldı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Ailem” dediği tüm belediye personeline hitaben yaptığı konuşmada, Aksaray’a yapılan bütün hizmetleri birlikte başardıklarını ifade ederek, “Her birimde ayrı ayrı görev yapan değerli kardeşlerim, kardeşlerim diyorum çünkü biz bir aileyiz ve bu gemide hep birlikte en iyi hizmeti yapmak için buradayız” dedi. Başkan Yazgı, “Mart ayı ile birlikte 4 ay sonra tam 3 yılımızı doldurmuş olacağız. Aksaray’a yaptığımız çalışmaların ancak bir kısmını size gösterebildik. Şehrimize hizmetleri sizlerle birlikte yaptık. Salonu dolduran ve nöbetleri nedeniyle burada olmayan personelimizle hep beraber birlikte gerçekleştirdik. Yani ne ben tek başıma yaptım bu hizmetleri, ne de başkan yardımcılarımız, ne müdürlerimiz ne de amirlerimiz. Biz burada bulunan kardeşlerimizle birlikte bu çalışmaları gerçekleştirdik. Onun için sizleri yürekten tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

‘Vatandaşlarımızın hayır duasını almak için her alanda çalışmalarımız devam ediyor’

Allah rızası ve halkın duası için Aksaray halkına en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Yazgı, “Bizim en büyük özelliğimiz şu oldu. Yaklaşık 3 yıl önce göreve geldiğimiz günden itibaren kendimizi halkımıza anlatabilmek amacıyla şöyle bir taktik geliştirdik. Bizim yaptığımız işler çabuk olsun, hızlı olsun, kaliteli olsun. İnsana hizmet noktasında da herkesin memnun olacağı hoşuna gideceği çalışmalarla ‘Evet ben iyi ki de Aksaray’da yaşıyorum. Aksaray’da güzel faaliyetler ve dönüşümler oluyor’ diyebilmesi ve bu nedenle vatandaşlarımızın hayır duasını almak için her alanda çalışmalara başladık” dedi.

“Engelli vatandaşlarımıza hizmette öncelik tanıdık”

Hizmet konusunda engelli vatandaşlara öncelik tanıdıklarını belirten Başkan Yazgı, “Vatandaşlarımız içinde engelli kardeşlerimizi biz ön saflara aldık. Dedik ki sudan tutun da evde bakım hizmetlerine varıncaya kadar birçok alanda hizmet vererek birçok alanda engel olmadığını, engelin ancak zihinlerde olduğunu, onların her zaman yanlarında olduğumuzu göstererek hem basketbol takımını kurmakla, hem onlara yönelik yaptığımız sosyal faaliyetlerle, hem de evlerine gidip onlara hizmet etmekle bunu gerçekleştirdik” dedi.

Emekliler, çocuklar ve kadınlara yönelik hizmetlere de değinen Başkan Yazgı, “Emekliler için emekliler dinlenme evi yaptık. Onların dualarını bizlerle beraber sizler de paylaşıyorsunuz. Çocuklarımız için birçok noktada parklar yaptık. Bu park çalışmalarımızı daha da artıracağız. Kadınlarımız ailelerin en önemli yapı taşlarından biridir. Çünkü geleceğimizi yetiştiren ilk öğretmenlerimiz kadınlarımızdır. Onlara ne kadar değer versek, ne kadar hizmet etsek azdır. O nedenle çalışmalarımızı hem AKMEK bünyesinde, hem de yaptığımız diğer sosyal çalışmalarla daha da artırıyoruz. Yeni yaptığımız Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi’nde de havuzu, hamamı, saunası, diğer kurslar ve faaliyetleri ile hanımlara hizmet verilecek. Bunlar seçim öncesi vaatlerimizden biriydi” şeklinde konuştu.

Başkan Yazgı, ülkede yaşanan gelişmelere rağmen halka hizmet etmekten geri kalmadıklarının altını çizerek, “Sizler de biliyorsunuz tam 4 tane seçim atlattık. Bir de darbe teşebbüsüne kalkışan hainlerle uğraştık. İşte biz bu arada bunları gerçekleştirdik. O nedenle bu 3 yılımızı doldururken Allah’a şükrediyoruz ki kazasız belasız bir şekilde göğsümüzü gere gere çalışmalarımızı yaptık. Bundan sonra kalan senelerimiz içinde de seçim döneminde halkımıza, vatandaşlarımıza neyi vaat ettiysek onu yapmak için gayretli şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu çalışmaları yaparken de yine hep birlikte ve beraber olacağız. Burada sizlerin emeği ve alın teri bizler için çok kıymetli” dedi.

“Aksaray’da artık su diye bir sorun yaşamayacağız”

Göreve geldiğinde Aksaray’ın en önemli sorununun içme suyu problemi olduğunu ifade eden Başkan Yazgı, “3 yıl önce göreve başladığımızda en büyük sorunumuz içme suyu konusuydu. Su konusunda sizler de biliyorsunuz özellikle yaz aylarında ciddi anlamda koku problemi yaşanıyor ve bu halkımızı rahatsız ediyordu. Göreve gelir gelmez değerli arkadaşlarımla beraber başkan yardımcılarım ve müdürlerimizi de tebrik ediyorum, su konusunda çok canı gönülden çalışarak işi bu noktaya getirdiler. Sayın Bakanımızın iki hafta önce buraya gelmesi ve su ile ilgili bize yeni müjdeler vermesiyle artık su diye bir sorunu Aksaray’ımızda yaşamayacağımızı da hep beraber görmüş olduk” dedi.

“2017’de sanayi projesinin ilk temelini atmayı hedefliyoruz”

Sanayi projesi ile ilgili gelişmelerle ilgili bilgi aktaran Başkan Yazgı, “Aksaray’ımız için bir başka önemli proje ise sanayi esnaflarımızla ilgili sanayi bölgesine gittiğimizde karşılaştığımız en büyük sıkıntılardan bir tanesi daha modern daha düzgün bir yerde sanayi esnafımızın çalışması gerekiyordu. O nedenle yeni projeyi biz hayata geçirmek için 2,5 sene önce başladığımız çalışma çok şükür nihayete eriyor. Büyük bir ihtimalle de bu ayın sonuna kadar talep toplama çalışmalarımız başlayacak. Allah’tan bir mani olmazsa da en kısa zamanda yani gelecek senenin ilk 3- 4 ayı içinde de ilk temellerini atmayı hedefliyoruz. Sanayi projesi de bizim için en önemli projelerden birisidir” ifadelerini kullandı.

“Efor kavşağı projesini 2017’nin sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz”

Başkan Yazgı konuşmasında Aksaray’da halk tarafından en çok beklenen projelerden birisi olan Efor kavşağına yapılacak altgeçit projesi ile ilgili müjdeyi vererek, “Eforun ön tarafı ile ilgili altgeçidin yapılması konusu var. Bu da seçim çalışmalarımız sırasında en çok dikkat çeken ve bizlerden halkımızın en çok istediği proje buydu. Bu çalışma ile ilgili projeler tamamlandı. İhale sürecine gelecek sene itibariyle başlayacağız. Gelecek senenin sonuna kadar da bu yapıyı tamamen bitirmeyi hedefliyoruz” dedi. Konuşmasında bazı projelere tırnak açan Başkan Yazgı, “TMO silolarının oradan kaldırılmasıyla ilgili imzaların bu ayın sonuna kadar atılmasını hedefliyoruz. Eski terminalin olduğu yere Piri Mehmet Paşa Çarşısı yaptık. Kapalı Salı Pazarı ve gerçekleştirdiğimiz birçok çalışma var. Bu çalışmaların hepsinde sizlerin emeği var, alın teriniz var. Biz hep birlikte bu çalışmaları yaptığımız sürece de Allah nasip ederse, Allah bize bu gücü kuvveti verdiği sürece çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor” dedi.

“Somuncu Baba Filmi Aksaray’ın tanıtımındaki en önemli çalışmaydı”

Sosyal ve kültürel faaliyetlere de değinen Başkan Yazgı, “Eğitim ve kültür anlamında da çok büyük çalışmalarımız var. Bunlardan Somuncu Baba filmi başlı başına bir çalışmaydı. Bütün Türkiye’de Aksaray’ın tanıtımında en önemli çalışmayı Somuncu Baba filmi ile gerçekleştirdik. Ardından yaptığımız eğitim ve kültür faaliyetleri, okuma grubunun faaliyetleri, teknolojinin en iyi şekilde kullanılması için bedava internet hizmeti ile belediyemize ulaşımın çok kolay bir şekilde yapıldığı çek gönder uygulaması ve internete ulaşımın kolaylaşması gibi daha birçok çalışmayı gerçekleştirdik ve daha da fazlasını inşallah yapacağız” dedi.

“Aksaray’a hizmet konusunda ben değil, biz varız diyeceğiz”

Başkan Yazgı konuşmasının son kısmında şunları kaydetti: “Bu toplantıyı yapmamın en büyük sebebi sizlerle beraber hem çalışmaları paylaşmak, hem de aynı zamanda şunun vurgusunu yapmaktı; Bizler 3 sene boyunca çalıştık ama neler yaptık, neler gerçekleştirdik? Sokağı temizleyen kardeşimden tutun da belediyenin hizmetinde bulunan imarda, fen işlerinde, bütün birimlerde çalışan kardeşlerime varıncaya kadar her birinizin şunu demesini istiyorum: ‘Evet biz 3 sene boyunca çok yoğun bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Başkanımız, ekibimiz ve bizler. Burada ben değil biz demenizi istiyorum. Bizler hep beraber bu projelere imza attık’ demelidir. Bu dediğim gibi ne benim, ne de sizlerin tek başına yapacağı işler değildir. Hep beraber biz olarak aile olarak gerçekleştirdiğimiz projelerimiz oldu. Geri kalan seneler içinde de bu projeleri tamamlayarak söz verdiğimiz gibi aklımızda şehrimizi daima tutmak suretiyle hizmetlerimize devam edeceğiz. Halkımıza ve tüm Aksaraylı hemşehrilerimize bu şehirde yaşamın gururunu, mutluluğunu, huzurunu her daim tattıracağız” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.