Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
BİST 8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Başkan Yazgı İnceöz’e projelerini tanıttı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz’e yapımı devam eden projelerini tanıttı..

Başkan Yazgı İnceöz’e projelerini tanıttı
Aksaray Anadolu AŞ
8 Kasım 2016 19:14

AK Parti Grup Başkanvekili ve AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ile birlikte yapımı devam eden Piri Mehmet Paşa Çarşısı inşaatında inceleme yapan Başkan Yazgı, “Sayın Grup Başkanvekilimizle beraber eski terminal olarak adlandırdığımız ama yeni ismi ile Piri Mehmet Paşa Çarşısı inşaatında incelemelerde bulunduk. Bilindiği üzere Piri Mehmet Paşa Aksaraylıdır. Kanuni ve Yavuz Sultan Selim döneminde Sadrazamlık yapmıştır. Dolayısıyla onun hatırasını tekrar canlandırmak maksadıyla bu ismi verdik” dedi.

Çarşı inşaatı hakkında bilgiler veren Başkan Yazgı, “İnşaatımızda 6 tane yapının kaba inşaatı devam ediyor. Altındaki otopark tamamlandı. 10 bin metrekarelik bir alan üzerindeyiz. Bu inşaat tamamen bittikten sonra hem yolların ferahlaması hem de buradaki mal sahiplerine ve burayı satın alacak yeni esnaflarımıza çok güzel bir alış veriş mekanı ve çarşı oluşacak. Bu alış veriş mekanı ile beraber şehrimize yeni bir kimlik kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Başkan Yazgı, zor geçen bir süreç sonrası bu projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizerek, “Dolayısıyla bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Zor bir süreçti. 200’e yakın esnafımızla görüşme yaptık. Onların da hoş görüsü ve bu projeye destek olmasıyla böyle bir çalışma ortaya çıktı “dedi. Çarşı otoparkının 600 araç kapasiteli olduğunu ifade eden Başkan Yazgı, “Çarşımızın altındaki otoparkın kapasitesini de inşallah 600 araçlık kapasiteye çıkartmak suretiyle bu bölgenin otopark ihtiyacının bir kısmını karşılamış olacağız “dedi.

“Şehrimizde otopark kültürü oluşacak”

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ise, Başkan Yazgı ve ekibine teşekkür ederek, “Gerçekten güzel bir yer olmuş. Buranın eski halini Aksaray’daki tüm hemşehrilerimizde bilirler. Eski terminal diye bilinen bu yerde yaşayan insanlar ve esnaflar iptidai şartlarda çalışmaktaydı. Şimdi çok daha modern ve konforlu. Çok katlı olmamakla birlikte alt katının değerlendirilmesiyle bir otopark kültürünün şehrimizde oluşturulması çok katlı olmayan bir alış veriş merkeziyle de yeni bir yaşam alanı ve çok daha iyi koşullarda esnafımızın çalışabileceği bir alanı Aksaray’ımıza kazandırmış oluyoruz” dedi.

İnceöz, “Ben bu iş merkezini iki anlamda önemli buluyorum. Birincisi isim anlamında çok önemli buluyorum. Şehirlerin kimlikleriyle beraber yaşatılması lazım. Çok katlı olmaması ve önemli isimlerin şehrimizde yaşatılıyor olması bu anlamda çok önemli. İkinci önemli kısım ise burada şehrin merkez kısmında kentsel dönüşümde gerçekleştiriyoruz. İnşallah bundan sonraki süre içinde de diğer kentsel alanlarda da bunu peyder pey parça parça yapacaklar. Vatandaşlarımız eski hali ile yeni haline baktıklarında çok daha iyi çok daha yaşanılabilir iyi şartlarda da elde edilmiş bir yapıyla beraber diğer yerlerinde dönüşümü ve çok daha kolay cevaz verecekleri kanaatindeyim” dedi.

İnceöz, “Bu anlamda şehrimize hem otopark kültürünün yerleştirilmesi, modern ama eskiyi de hatırlatan bir çarşı ile beraber böyle isimle şehrin kimliğini bulması çok güzel. Bütün yönüyle baktığımızda ortaya çıkan çalışma gerçekten çok güzel. Başkanımızın şahsında tüm ekibine teşekkür ediyorum. Aksaray’ımız güzel bir mekana ve güzel bir yaşam alanına kavuşmuş olacak” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.