Dolar 32,3396
Euro 35,1060
Altın 2.238,79
BİST 8.859,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Başkan Yazgı mahalle muhtarları ile istişare toplantısında buluştu

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik’in ev sahipliğinde düzenlenen ve 48 mahalle muhtarının katılımı ile gerçekleştirilen istişare toplantısında muhtarların istek ve önerilerini dinledi..

Başkan Yazgı mahalle muhtarları ile istişare toplantısında buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
18 Ağustos 2017 23:52

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik’in ev sahipliğinde düzenlenen ve 48 mahalle muhtarının katılımı ile gerçekleştirilen istişare toplantısında muhtarların istek ve önerilerini dinledi.

Belediye başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantıda Başkan Yazgı mahalle muhtarların istek ve taleplerini dinleyerek not aldırdı.

ALT GEÇİT BİTTİĞİ ZAMAN BİZE DUA EDECEKLER

Şehirde devam büyük projeler hakkında muhtarlara detaylı bilgiler veren Başkan Yazgı, özellikle efor kavşağında devam eden alt geçit projesi hakkında şu görüşlere yer verdi

“Bu yaz bizim esas çalışma sezonumuz. Büyük ve köklü projeleri bu zamanda yapmaya mecburuz. O bölgede doğalgaz, su ,Medaş, Telekom, atık su vb. bunların hepsinin ortak noktası olduğu için bizi en çok zorlayan kısım bunları deplase etmek oldu. Çünkü zamanında projeler işlenirken tam işlenmemiş, işlenmediği için yerinde yaptığımız kazılar sonucunda çok sayıda boru patlağı meydana geldi. Dolayısıyla gecikmemiz o yüzden oldu. Şu anda kazıklar çakılmaya başlandı. Günde ortalama 9-10 kazık çakılıyor. Kazık sistemi çok gürültü yaptığı için vatandaşlar rahatsız olmasın diye belirli saatlerde durdurmak zorunda kalıyoruz. Bu etkenlerin hepsi birleşince karşıdan karşıya geçişte ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Normalde inşaat sahasına hiç kimsenin girmemesi lazım. Geçici bir üst geçit olabilir mi? diye düşündük. Fakat yapamadık çünkü orada çalışan makinaların boyunun uzunluğu çok yüksek. Toplamda 550 adet kazık çakılacak. Bunun hızlanması ve daha pratik yapılması için şuanda ekiplerimizde çalışıyor. Taahhüt ettiğimiz 4 ay içerisinde çalışılan yerin altında bir sorun çıkmadığı sürece bitirmeyi hesaplıyoruz. Çok zor şartlar altında çalışılıyor. Sıkıntılarını çekiyoruz ama bittiği zaman çok dua edecekler. Öte yandan aynı bölgede yer alan Piri Mehmet Paşa çarşısı da çok kısa zamanda bitiyor ve büro ve dükkân satışlarına başladık. Yakında orası yeni bir cazibe merkezi olacak.” dedi.

Başkan Yazgı, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrimize daha iyi hizmet etmek için çok çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir ayrım gözetmeden bütün mahallelerimize eşit hizmet götürüyoruz, bunu yaparken de sizlerin istek ve önerilerine büyük önem veriyoruz. Hizmetlerimizin geliştirilmesi bakımından istişare toplantımızın çok faydalı olacağına inanıyorum. Şehrimiz için yapacağımız hizmetlerimiz sizlerin de katkısıyla inşallah devam edecek” dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik ise, muhtarlara her zaman destek veren Başkan Yazgı’ya teşekkür ederek, “Aksaray için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.