Dolar 32,3412
Euro 35,1262
Altın 2.241,33
BİST 8.895,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Başkan Yazgı mobilyacı ve galerici esnafını dinledi

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ticaret Sanayi Oda Başkanı Ahmet Koçaş ve Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Fatih Tekin mobilyacılar ve galericiler esnafıyla toplantıda bir araya geldi.

Başkan Yazgı mobilyacı ve galerici esnafını dinledi
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ağustos 2017 15:47

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ticaret Sanayi Oda Başkanı Ahmet Koçaş ve Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Fatih Tekin mobilyacılar ve galericiler esnafıyla toplantıda bir araya geldi. Başkanlar, esnafları dinleyip ne gerekiyorsa yapılacağını işaret ettiler.

Belediye toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ve ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin ile mobilyacı ve galerici sitesi esnafları katıldı.

Mobilyacı esnafları, mevcut mobilyacılar sitesindeki işyerlerinde teşhir salonu olmadığı gibi çalışma koşullarının yetersiz olduğu gerekçesiyle yeni bir site yapılması talebinde bulundular. Bazı esnaflar ise Kentsel dönüşüm ile TOKİ tarafından yapılacak Yeni Sanayi Sitesinden yer talebinde bulundular.

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, üyelerinin isteği üzerine mobilyacılar sitesi ile alakalı olarak daha önce Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile bir görüşme sağlandığını dile getirdi. ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, “Bizler şehir merkezinde olsun ve mobilyacılar sitesinden olsun, mobilya sektöründe esnafları bir araya getirmek için ve aynı zamanda Galericiler sitesi yapılması ile ilgili Başkanımızla sürekli istişaremiz vardı zaten. Bugün tekrar bir araya geldik. Başkanımız Yeni Sanayi Sitesinin taşınması için elini değil, gövdesini taşın altına koyan bir belediye başkanıdır kendisi.

Tabi bunun yanında üyelerimizden bize projenin ne aşamada olduğunu, neden uzadığını soruyorlar. Temelin en zaman atılacağını, hatta mahkemelik olduğu ile ilgili bazı dedikodular var. Sanayi projesi çok büyük bir proje. 370 milyon liralık. Aksaray tarihinde belki bugüne kadar yapılmamış bir proje. Onun için biraz zaman alıyor. Ben TSO üyelerine ve sanayi sitesinde esnaflarımıza buradan şunu belirtmek istiyorum. Biz projenin takipçisiyiz. Ve esnafların arkasındayız. Esnaflarımız rahat olsunlar, sadece biraz zaman alıyor onu açıkça belirtmek istiyorum” dedi

ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin ise yaptığı açıklamada “Başkanımız, mobilyacı ve galerici üyelerimizle bizi kabul ettiler. Teşekkür ediyorum. Haluk Başkanımız göreve geldiğinde şu ifadeyi kullanmıştı; ‘Mesele Aksaray’a bir tek çivi çakmaksa hep birlikte ortak hareket ederek şehrimize en güzel hizmeti sunmak inşallah nasip olur’ demiştik hep birlikte. Bugün onlar bir tanesi daha gerçekleştirmek için buradayız. Mobilyacı sitesi ilgili olsun ve galerici esnaflarıyla katılımıyla istişarede bulunduk. Sanayi Projesi Aksaray için önemli bir proje. Bugün durum değerlendirmesi yaptık. Bu süreçte katkı sunmaya çalıştık bundan sonra sunmaya devam edeceğiz. İnşallah şehrimize en güzel hizmetler noktasında hep bir arada oluruz” dedi.

SANAYİ PROJESİNDE SONA GELİNDİ

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ise ilk olarak sanayi projesinin ne aşamada olduğunu aktaradı. Başkan Yazgı, “İlk olarak TOKİ yaptığımız görüşmede sanayi projesi ne aşamada onunla ilgili bilgi vermek istiyorum. TOKİ Başkanımızla yaptığımız görüşmede bize ilettiği şu oldu. Projemiz kontrol aşamasında, kontrol biter bitmez ihale aşamasına geçecek. Resmi prosedürü tamamlanarak bir önce temel atılacak. Bizler, siz başkanlarımızla bu projeye inanarak çıktık yola. Kısacası Proje sona yaklaşıldı.

Peki neden süreç uzadı? Sizlerin bildiği gibi bizim ilk projemizin düşüncesi 100, 200, 300, 400, 500 metrekare hep ayrı ayrı şeklinde sınıflandırmıştık. Ancak esnaflarımızla yaptığımız son görüşmelerde ve siz esnaf oda başkanımızın önerileri doğrultusunda projeyi revize ettik, yani tamamen yeniledik. Proje yapım süreci yeniden başlamış oldu, alt yapısı, üst yapısı değişti. Ama projenin kontrol aşaması sona geldi. Bayramdan sonra kontroller bitip, ihale süreci başlayacak inşallah. İhale süreci 45 gün sürebiliyor. Allahtan bir mani olmazsa, ekim ayının sonu yada Kasım ayı içinde temelini hep beraber atacağımızı tahmin ediyorum. TOKİ; 1,5 yada 2 yıl içinde projeyi tamamlayacağını söylüyor. Şunu söylemek istiyorum. Ayrıca bu proje Aksaray için ilk olduğu gibi, TOKİ için ilk oluyormuş. Çünkü TOKİ bu zamana kadar 200-300 dükkan yapmış ve bizim bu projemizdeki gibi geniş kapsamlı bir projeyi hiç yapmamış. Yani ilk defa üstlenmiş. Bizler Aksaray’a yakışan modern Sanayi Sitesinde, esnaflarımızın kira öder gibi iş yeri sahibi olması için gerekli tüm düzenlemeyi yaptık” ifadelerini kullandı.

ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Başkan Yazgı, Mobilyacılar sitesi ile ilgili TOKİ’den söz aldığını belirterek “TOKİ’nin Yeni Sanayi yapılacak arazi üzerinde özellikle yol kenarında kendi arsaları da bulunuyor. Bu arsaların değerlendirme konusunda istişarede bulunduk. Dedik ki şehrimizdeki Mobilyacı esnaflarımız var. Mobilyacılarımızın güzel projeleri var diye bu araziyi talep ettik. Onlarda çok olumlu baktılar. Ancak bize dedikleri şu; ‘Önce elimizdeki projenin temelini atalım. Sonra bu kısma öyle bakalım’ dediler. Onunda sözünü aldık. İnşallah güzel bir projeyi de orada gerçekleştirmiş olacağız.

Diğer bir husus galericiler ile ilgili. Daha önce Ticaret Odamızla görüşmüştük. Ahmet Koçaş Başkanım ile Meclisinin proje alt yapısı hazırlığında olduğunu biliyorum. Bir şehrin Ticaret Odası Başkanı ve Meclis Başkanının bu projenin arkasında olması çok önemli. Biz şehrimizin kabuğunu kıran, sözünü her yerde duyuran bir şehir olmasını istiyoruz. Yeter ki esnafımız bizden bir şey istesin biz elimizdeki tüm imkânı kullanırız. Yeter ki esnafımız kazansın. Büyük şehirlerde gördüğümüz güzellikleri kendi şehrimizde uyarlayalım ki, büyük bir şehir olabilelim. Galericilerimiz için yer belli olduktan sonra biz belediye olarak üzerimize düşeni yaparız” şeklinde konuştu.

Sanayi Projesiyle ile ilgili çıkan dedikodulara hiç kimsenin inanmamasını isteyen Başkan Yazgı, “Esnaflarımızın benim yada siz başkanlarımızın ağzından bir şey duymadıkça hiç bir şeye inanmasınlar. Projemiz belli. Yerimiz belli. Takibini yapıyoruz. Allah’ın izniyle bu projeyi gerçekleştireceğiz. Esnaflarımız bu konuda rahat olsunlar” dedi.

Başkan Yazgı, son olarak mobilyacılar ve galericiler esnafıyla kendisini buluşturan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ve ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin’e teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.