Dolar 32,3168
Euro 35,0597
Altın 2.307,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Başkan Yazgı ve Ak Parti Heyeti Hürriyet Mahallesi’nde

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Hediye Pak, Mahalle temsilcileri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Hürriyet Mahallesinde düzenlenen istişare toplantısına katılarak vatandaşların sorunlarını dinledi..

Başkan Yazgı ve Ak Parti Heyeti Hürriyet Mahallesi’nde
Aksaray Anadolu AŞ
8 Ekim 2015 00:04

Başkan Yazgı ve beraberindeki heyet, Hürriyet Mahallesine girişte Mahalle sakini vatandaşlar tarafından sevgi gösterileriyle coşkulu bir şekilde karşılandı. Hürriyet Mahallesi sakinlerine hitaben konuşan ve 1,5 yılda bu mahalleye neler yapıldığını kısaca özetleyen Başkan Yazgı, ilk göreve geldiğinde önce kenar mahallelerden çalışmalara başladıklarını ifade ederek “ Altyapı çalışmalarımız, asfalt çalışmalarımız, çöp konteyneri ve parklarla ilgili çalışmalarımızı öyle yürüteceğiz demiştim. İlk geldiğim Mahallede Hürriyet Mahallesi oldu. Hürriyet ana yolunda önümüze 14 adet ev çıkmıştı. Ev sahipleri ile görüştük ve çalışma neticesinde 14 evi tamamen yıktık burayla ilgili yol çalışmalarımızı ve kaldırım çalışmalarımızı başlattık.” dedi.

YAVUZ SULTAN SELİM VE HÜRRİYET’İN KANALİZASYONU BİRLİKTE YAPILACAK

Hürriyet mahallesinin en büyük sıkıntılarından birinin kanalizasyon sıkıntısı olduğunu belirten Başkan Yazgı “ Hürriyetin kanalizasyonunun % 50’si tamamlandı ama geri kalan % 50 si var. Onu da Yavuz Sultan Selim Mahallesi ile Hürriyetin kanalizasyonunu birlikte gerçekleştireceğiz. Yavuz Sultan Selim Mahallesinde yaklaşık 30 km bir kanalizasyon çalışmamız var. Bunun bir kısmına başladık. Tabi biz bunu İller Bankası ile yapıyoruz. İller Bankasından aldığımız para ile yapıyoruz. Onun ilk bölümü tamamlandı ikinci bölümü tekrar ihaleye çıktı. İnşallah hava güzel giderse çalışmalarda bir iki aya kadar başlayacak.” Şeklinde konuştu.

Hürriyet Mahallesinin geri kalan % 50’lik kanalizasyon hattının 30 km olduğuna dikkat çeken Başkan Yazgı “ İki koldan çalışmalara başlayacağız. Birisi İller Bankası ekibi ile ana hat olan Yavuz Sultan

Selim Mahallesinde çalışırken bizim belediyemizin kendi ekibi de geri kalan kısmını Hürriyet mahallemizden başlamak suretiyle devam edecek. Kanalizasyon ve yer altındaki çalışmalarımızı bitirdikten sonra tabi suyla ilgili ya da yer altı yani yağmur suyu ile ilgili bir problemde varsa onu da dahil ederek bir çırpıda bitirmeyi düşünüyoruz. Ondan sonrada inşallah sıcak asfaltını atmak suretiyle Mahallemizin asfalt sorununu da çözmüş olacağız.” dedi.

İÇME SUYUMUZDA SAĞLIK AÇISINDAN HİÇBİR PROBLEM YOK

PROBLEM OLSA HALKIMIZA SU VERMEM

İçme suyu konusuna da değinen Başkan Yazgı, Aksaray’ın içme suyunun iki kaynaktan alındığını bunlardan birisinin baraj diğerininse yer altı kaynağı olduğunu ifade ederek “Barajdan aldığımız suyun miktarı fazla olduğu için tat ve koku problemlerinin hepsi oradan kaynaklanıyor. Nedeni ise Baraj yapılırken sulama amaçlı yapılmış.İçme suyu olarak değil tarımsal sulama amaçlı yapılmış. 1998 yılında Ahmet Er başkanımızın döneminde şehre su yetmediği için yeni boru hatları döşemek ve arıtma tesisi kurmak suretiyle şehrimizin su ihtiyacının karşılamaya o yıllarda başlamışız. Zaman geçtikçe barajımızı ömrünü tamamlamış. Bu nedenle ömrünü tamamlayan bir barajda tabiki başka problemler ortaya çıkabiliyor. Bu koku neden kaynaklanıyor? Yosun dediğimiz bir malzeme var. Kocaman barajı düşünün bu suda durgun. Durgun olunca içindeki yosunlar bir süre sonra yeşilleniyor. Bu yıl aslında su seviyemiz çok iyi. 18 metre derinliğinde 26 milyon metreküp suyumuz var. Daha önceki senelerde 10 milyon metreküptü şimdi 26 milyon metreküp su var. Bu ciddi bir rakam. Elhamdülillah suyun kesintisi ile ilgili bir sıkıntımız yok. Suyumuz bol bol var. Şimdi bu yosun klorla karışınca koku oluyor. Arıtma tesisimizde suyun içinde kattığımız bu klor yosunla birleşince tepkimeye giriyor koku çıkıyor.Sudaki bütün koku problemi bu. Sağlıkla ilgili hiçbir problemimiz yok. Nedenini de söyleyeyim. Her 3 günde bir halk sağlığı ekibi bize gelir çeşmeden suyu açar altına kabını koyar ve çeşmeden aldığı suyu labaratuvara götürüp deney yapar. Hangisinden ne var diye. Elhamdülillah bununla ilgili hiçbir problemimiz yok. Zaten problem olsa ben çeşmeyi kapatmak zorundayım. Yani halkımıza su veremem. Dolayısıyla ben tertemiz bir suyu sizlere veriyorum. Fakat suyumuzun en büyük sıkıntısı koku sıkıntısı. Ama bu sene geçen seneye göre şöyle bir avantajımız var. Bu sene suyumuz renklenmiyor. Nasıl renklenmiyor? Daha önceki senelerde suyu küvete koyduğunuz zaman suda bir renk bozulması olmuyor. Bizim bu sene renkle ilgili bir sıkıntımız yok.” dedi.

BARAJDAN ALDIĞIMIZ SUYUN ORANINI % 25 KADAR İNDİRDİK

ORTA VADEDE 6 SU KUYUSUNDAN ŞEHRİMİZE SU GETİRECEĞİZ UZUN VADEDE YENİ SU KAYNAKLARINI DEVREYE SOKACAĞIZ

Başkan Yazgı barajdan su almamak için yeni kaynak arayışlarının da devam ettiğini belirterek “ Biz göreve geldiğimizden bu yana boş durmadık. Bu konuda çok ciddi çalışmalar başlattık. Bizim barajdan suyu almamamız lazım. Onun içinde yer altı su kaynağımızın kapasitesini iki katına çıkartalım dedik. Göreve geldiğimizde barajdan % 50-60 oranında su alırken, bu seviyeyi şu anda % 25’e kadar indirdik. Yani şöyle söyleyeyim çeşmeden 100 birim su akıyorsa 25 birimini biz barajdan alıyoruz. Bugün itibarıyla şehrimizin içme suyunun 75 birimini de yer altı suyundan alıyoruz. Yani bizim vaat ettiğimiz kısa vadedeki projeyi

gerçekleştirdik. Geriye orta vadede söylediğimiz proje kaldı. İlk göreve geldiğimiz zaman Orman Bakanımız geldiğinde 6 tane su kuyusu açmıştık. Orman Bakanımız 2 hafta önce imzasını attı. Kalkınma Bakanlığından da imzamızı aldığımızda yeniden ihaleye açılarak o 6 tane su kuyusunu şehrimize getireceğiz. O zaman ne olacak? Barajdan almış olduğumuz % 25’lik su oranını da almayacağız. Dolayısıyla tertemiz pırıl pırıl içme suyunu size getirmiş olacağız. Buda bir buçuk iki yıl içinde olacak. Bana biraz zaman vereceksiniz. İnşallah görev süremiz içerisinde onu da tamamlayacağız.”

Başkan Yazgı belediye olarak, Hürriyet Mahallesine Park çalışması, kaldırım çalışması, 410 adet çöp konteyneri gibi hizmetleri yaptıklarını ancak bunun yanı sıra Sosyal belediyeciliğin gereği olarak da ihtiyaç sahibi insanlara gıda ve çek yardımı başta olmak üzere her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.

1 KASIM’DA ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN SİZLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Hürriyet Mahallesi sakinlerinden bir istekte bulunan başkan Yazgı 1 Kasım seçimlerinin yaklaştığını ve ülkemizin geleceği açısından çok büyük önem taşıdığını belirterek “ Sizlere daha iyi ve daha güzel hizmet sunabilmem için ülkemizin geleceği için sizlere bu seçimde çok büyük görevler düşüyor. Ona göre kararınızı vermenizi istiyorum” dedi Vatandaşlar ise her zaman olduğu gibi Ak partiye gereken desteği vereceklerini kaydettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.