Dolar 32,3363
Euro 35,1170
Altın 2.239,10
BİST 8.734,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Başkan Yazgı ve Milletvekilleri sanayi esnafı ile kahvaltıda buluştu

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti ve meclis üyeleri sanayi esnafı ile kahvaltıda buluştu..

Başkan Yazgı ve Milletvekilleri sanayi esnafı ile kahvaltıda buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
30 Mart 2017 01:06

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti ve meclis üyeleri Sanayi bölgesindeki kavak pazarında bulunan esnaflarla kahvaltı programında bir araya gelerek sanayi projesi ve Cumhurbaşkanlığı halk oylaması hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

BAŞKAN YAZGI “YAPACAĞIMIZ KENTSEL DÖNÜŞÜMLE BURAYI BAMBAŞKA BİR ŞEHİR HALİNE GETİRİYORUZ”

Sanayi esnafını çok yakından ilgilendiren sanayi projesi ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Yazgı konuşmasında projenin son durumu hakkında şu görüşlere yer verdi:

‘‘Bizim buradaki amacımız sizlerin istediği, beğendiği dükkân yapmak ama bunun dışında hesaplı yapmak yani iki tane argümanımız vardı üzerinde durduğumuz bunları değerlendirerek yola çıktık. Göreve başlar başlamaz yaptık bu işi. 3 sene zarfında hem bu görüşmeler hem projelerin netleşmesi, fiyat hem de bu işi kim yapacak esas önemli olan oydu. Yapacak olanın bize öyle bir imkân sunması lazım ki siz esnaflarımız kira öder gibi ödeyip kendi yerlerine sahip olmaları bulunmaları, bizim yola çıkış maksadımız buydu bu amaçla biz yola çıktık. Esnaflarımız ilk etap için geldiler başvurularda bulundular. Şuan için ilk etap tamamen bitti. Vaziyet planlarını ve dağılımlarını yaptık bize esnaflarımız diyordu blokların uzunluğunu 100 metre ya da 120 metrede tut ki çok çok uzun olmasın aralarda yerler olsun dediler onu yaptık. Dükkânın ön tarafına bize biraz daha yer ver dediler biz bütün imkânları zorladık bütün şartları zorladık belli bir alan içerisine yapmış olduğumuz bir çalışma olduğu için her alanı her imkânı sonuna kadar dedik ki 5 er metre daha verelim 10 metre olan yerleri 15 metre, 500 metre olan dükkânlara 20 metreydi 25 metreye çıkarttık. Böyle yapmakla büyük bir rahatlığı da sağlammış olduk. Yani buna da ekstra bir fiyat almadık.

TOKİ Mayıs Haziran ayı gibi hemen ihaleye çıkacak ihale sonuçlandığı andan itibaren de ilk temellerimizi atmaya başlayacağız. Benim hedefim şu; burada bulunan bütün sanayi esnaflarımızı oraya taşımak ve bulunduğumuz yeri de yepyeni bir şehir yapmak.

Sanayide bulunan esnaflarımızın büyük bir çoğunluğu inşaat sektöründen geçiniyor kereste, çimento, demir, kapı, pencere inşaat sektöründen çok büyük artıları var onlara çok büyük kazançları var biz bu alanı dükkânları yıktıktan sonra yapacağımız yeni parsellerle yeni adalarla diyecek ki burada ki mal sahiplerine diyecek ki burayı yepyeni bir şehir haline getirin.

Burayı bambaşka bir şehir haline getiriyoruz. Burada mal sahiplerimiz kazanıyor. Esnafımız oraya gittiği için yeni inşaatlar yapıldığı için tekrar bir kazanç oluyor yani iki ya da üç sefer kazanılıyor. İki sene sonra dükkânlarınıza geçtikten sonra kira öder gibi ödeyip kendi yerlerinizin sahibi olacaksınız. Sizlerin huzurunda vekillerimize teşekkür ediyorum. Her noktada her aşamasında bizlere destek oldular yardımcı oldular ”dedi.

MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU “SANAYİ ÇOK GÜZEL OLACAK”

Milletvekili Cengiz Aydoğdu konuşmasında “Aksaray da temiz bir iş yapılıyor süratli bir iş yapılıyor. Tereddütler olabilir itirazlar olabilir bunlar her yer de olur her zaman olur her şehirde olur küçük sanayi sitelerini problemsiz yapan vilayet yok, ama Aksaray’da TOKİ’nin ikinci veya üçüncü deneyimi. ilk Bursa İnegöl’de yapmış. TOKİ başkanımız arkadaşımız. Kardeşimiz şuan da onlar içinde kendilerini ispat olacak çok iyi bir iş olacak. Temiz bir iş olacak. Burası çok güzel olacak bereketli bir iş yapıyoruz hayırlı uğurlu olsun şimdiden” dedi.

MİLLETVEKİLİ SERDENGEÇTİ “BELEDİYE BAŞKANIMIZIN SİZİN İÇİN ÇALIŞTIĞINA BİZ KEFİLİZ”

Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise Sanayimizin sorunlarını hepimiz gördük. Geldiğimizden beri belediye başkanımızın yaptığı her aşamadan haberimiz var. Bize hızlı gelecek seçimlere yetişecek bir proje lazımdı. En uygun TOKİ idi. Her aşamasını takip ettik. Emin olabilirsiniz belediyenin bu işte hiçbir kârı yok. Bazı yerlere şikâyet mektupları yazılmış, belediye kazandı falan mümkün değil hatta çok ilginç bir şey olmuştu. TOKİ’nin şöyle bir yetkisi varmış her arsayı istediği arsayı bedava alabiliyormuş şimdi TOKİ’nin bedava alabileceği arsayı belediye başkanı onlara sattı. Sırf size indirim olsun diye. Yeni yapılacak sanayi projesinin alt yapı çalışmalarını da TOKİ ye yaptırıyoruz. Maliyeti tam 65 milyonluk bir alt yapıyı TOKİ yapacak. TOKİ şu anda yapılacak olan etaptan kâr elde etmeyecek. Bütün çalışmalarımız her şeyimiz sizin daha uygun fiyata yer sahibi olabilmeniz. Biz belediye başkanımızın sizin için uğraştığına eminiz ve kefiliz.” Dedi.

Sanayi Projesinin hakkında yapılan önemli açıklamaların ardından Cumhurbaşkanlığı Halk oylamasına da değinen Başkan Yazgı ve Milletvekilleri Güçlü ekonomi, Güçlü Türkiye için 16 Nisan’da çıkacak sonucun çok önemli olduğunu ve sanayi esnafının da bu konuda EVET diyeceğine inandıklarını kaydederken, esnaflar o konuda hiçbir sıkıntı olmadığını Türkiye’nin geleceği için EVET oyu kullanacaklarını ifade ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.