Dolar 32,3352
Euro 35,1602
Altın 2.243,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Başkan Yazgı’dan esnafa müjde!

Başkan Yazgı’dan esnafa müjde!
Aksaray Anadolu AŞ
16 Mart 2018 00:07

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili olarak sanayi esnafı ile toplantıda bir araya geldi. Başkan Yazgı, ihalesi Ocak ayı içinde yapılan Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesinde yapılacak 1620 adet dükkân ve altyapı ve çevre düzenlemesi yapım işini Çakır inşaatın kazandığını açıkladı. İhaleyi alan yüklenici firmanın şantiye kurmak için Nisan ayı içinde Aksaray’a geleceğini müjdeledi.

375 milyon liralık ihale bedeline sahip Aksaray Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Belediye tarihinin en büyük projesi olma özelliğini taşırken projenin hayata geçmesine sayılı günler kaldı.

Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Merkez ilçe Başkanı Hamza Aktürk, Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Ahmet Koçaş, Madeni Sanatkârlar ve Esnaf Oda Başkanı Mehmet Üçkulak, Ağaç İşleri Oda Başkanı Mesut Konuk ve sanayi esnafları katıldı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili olarak esnaflara yaptığı bilgilendirme toplantısında projenin en başından bu yana yaşanan süreçten bahsetti. Projenin en başından bu yana esnaf odaları ve esnafların isteği doğrultusunda hareket edildiğini açıklayan Başkan Yazgı, son fiyatların ocak ayı ihalesinde kesinleştiğini belirtti.

Başkan Yazgı açıklamasının devamında “Yola çıktığımızda bu projeyi sizinle gerçekleştireceğimizi söylemiştik. Sizden bizden ne istemiştiniz? Mevcut sanayimize dokunmayın. Kendimiz burayı dönüştürelim istediniz. Diğer husus ise. Yeni yapılacak projeye öyle bir proje istediniz ki? Her şey şeffaf olsun kafamız karışmasın istediniz. Bizde tamam dedik. Bu projeyle ilgili olarak 100’ün üzerinde toplantı gerçekleştirdik.

Biz bu projeyi hazırladık ve mevcut müteahhitlerle görüştük. Projenin büyük olmasından dolayı, hiçbir müteahhit böylesine büyük çapta bir projeyi yapamayacağını söyledi. Sanayi Bakanlığı, İller Bankasıyla görüştük. Son olarak TOKİ ile görüştük. Bütün bu görüşmeleri göz önüne alarak TOKİ’de karar aldık. Ve ayrıca bütün görüşmelerimizden sizleri haberdar ettik.

TOKİ ile yaptığımız görüşmede, böylesine büyük projeyi 2 yıl içinde projeyi tamamlayacağını bize iletti. Çünkü TOKİ devlet güvencesinde. Arada herhangi bir kurum ve aracı yok. Ayrıca TOKİ ödemeler için birçok avantaj sunuyor bizlere. İsterseniz peşin ödeyebilirsiniz. Hem de indirimli olarak.

Bizler esnafımızın daha uygun fiyata dükkân sahibi olması için yeri geldi, TOKİ’nin merdivenleri 4 yıl boyunca aşındırdık. Ama değer mi değer. Bu projenin bedeli 375 milyon lira. Yani TOKİ’nin tek seferde Türkiye’de yaptığı en büyük projelerde bir tanesi. Bu projeyi aşamalarını kolay anlatıyorum ancak bu süreç bizim 4 yılımızı aldı. Bu proje sadece Aksaray’da var. Şimdi herkes beni arıyor. Bu projeyi TOKİ’ye nasıl kabul ettirdiğimizi öğrenmeye çalışıyorlar.

Şimdi Türkiye’nin en büyük projesini hayata geçiyoruz. 2 yıl yapım aşaması, dükkan tesliminden sonra da 10 yıl ödemeli. Yani 12 yıl ödemeli oluyor. Niyetimiz halisti bu projeyi hazırlarken ve bütün kapılar açıldı hamd olsun.

Projemiz, TOKİ tarafından 29 Ocak’ta ihalesi yapıldı ve 22 firma katıldı. İhaleyi, yüklenici firma Çakır İnşaat aldı. TOKİ’de geçen hafta bu konuyla ilgili tekrar toplantı yaptık” dedi.

TOKİ tarafından yapılacak 5 farklı tipte dükkân olduğunu ve fiyatlarını açıklayan Başkan Yazgı, ihalede işin resmi süresinin 750 günü kapsadığını belirtti.

Geçen hafta TOKİ Başkanıyla tekrar görüştüğünü tekrar dile getiren Başkan Yazgı, “TOKİ Başkanı ihaleyi alan firmaya talimatı verdi. Git şantiyeni kur. İşlemlerine başla. Burada resmi prosedür var. İlgili yazıların gelmesi, evrakların imzalanması. Bu tahminen 15-20 gün sürer. Yani şunu diyorum. Yaklaşık olarak Nisan ayının ortaları belki de daha önce firma gelecek. Şantiyesini kuracak. Şantiyesini kurar kurmaz, hemen inşaat çalışmalarına başlayacak. TOKİ başkanımız şunu da söyledi. Cumhurbaşkanımız yada başbakanımızı açılışına davet edeceğini söyledi.

Tekrar belirttiğim gibi bu proje Türkiye’de ses getirdi. Çünkü büyük ve kapsamlı bir proje. Ayrıca projenin gerçekleşmesinde emeği olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Milletvekillerimize, TOKİ Başkanımız ve TOKİ çalışanlarına, Oda Başkanlarımıza, Esnaf Oda Başkanımıza, Ticaret ve Sanayi Oda Başkanımıza, Madeni Sanatkârlar Oda Başkanımıza, Ağaç İşleri Oda Başkanımıza, Meclis Üyelerimize, Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa Karahancı’ya, Etüt proje Müdürümüze ve projeye sahip çıkan sanayi esnafımıza teşekkür ediyorum. Bize güvendiler. Bizde onların güvenini boşa çıkarmadık diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

ESNAFLAR AYAKTA ALKIŞLADI

Başkan Yazgı, projenin aşamalarını anlattığı esnada esnaflar tarafından ayakta alkışlandı. Esnaflar, bu büyük projenin biran önce temelinin atılmasını ve dükkân sahibi olmak istediklerini belirterek, bu konuda Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı desteklediklerini söylediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.