Dolar 32,3407
Euro 35,1132
Altın 2.239,20
BİST 8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Başkanlık sistemi ve yeni anayasayla ilgili anket yapılıyor

Aksaray’da bir dernek tarafından başkanlık sistemi ve yeni anayasayla ilgili anket çalışması yapılıyor..

Başkanlık sistemi ve yeni anayasayla ilgili anket yapılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
19 Kasım 2016 17:27

10 anketörün yapacak olduğu anket çalışması yaklaşık bir hafta sürerek ve 700 kişinin görüşleri toplanacak.
Anketi yapacak Sosyoloji Derneği’nin başkanı Kemal Layık, amaçlarının ülkeyi yakından ilgilendiren konular hakkında araştırmalar yaparak sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak olduğunu söyledi.

Layık, “Ülke genelinde yoğun bir gündem var. Başkanlık ve yeni anayasa gündemi. Bu konuyla ilgili birçok ilde anketler yapıldı. Ancak Aksaray’da kamuoyuyla paylaşacak bir araştırma yok. Bizde vatandaşlarımızın görüşlerini öğrenmek için bir anket çalışması yapıyoruz. Anket çalışması yaklaşık bir hafta sürecek. 700 kişiyle anket çalışması yapılacak. 10 tane anketörümüzü Aksaray’ın çeşitli yerlerinde katılımın yoğun olduğu bölgelerde anket çalışması yapıyorlar. Bir hafta sonra anketimiz sona erecek” dedi.

Anket çalışmasına katılan Hanifi Alkan, “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Başkanlık sistemi Cumhurbaşkanımızın dediği gibi üst lige çıkacağız. Başkanlık sisteminin artık gelmesi lazım. Bu kaostan çıkmamız için. Bunun içinde tek bir kişiye bağlı olmamız şart” diye konuştu.

Mehmet Altan ise, “Onaylıyorum. Türkiye için hayırlı olsun. Memleketimiz için evet diyeceğim. Daha iyi olur” ifadesini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.