Dolar 32,3352
Euro 35,1602
Altın 2.243,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Beklenen yeni valiler kararnamesi çıkıyor!

Beklenen ‘Yeni Valiler kararnamesinin çıkmasının an meselesi’ olduğu belirtildi..

Beklenen yeni valiler kararnamesi çıkıyor!
Aksaray Anadolu AŞ
30 Nisan 2016 02:19

Son günlerde Ankara kulisleri valiler kararnamesini konuşuyor. Bürokraside bugünlerde en çok merak edilen konulardan biri Valiler Kararnamesi.

İddialara göre kararname hazırlandı ve üzerinde son rötuşlar yapılıyor. İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan valiler kararnamesi taslağına bölge illerinde görev yapan çok sayıda vali yardımcısı ve kaymakamın da dahil edildiği kaydedildi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın son düzenlemelerini yaptığı değişiklik taslağının içine bölge illerinde görev yapan çok sayıda Vali yardımcısı, kaymakam ve emniyet müdürünün de içinde bulunduğu bürokratların dahil edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve ülke gündeminde yaşanan olağanüstü gelişmelerden ötürü birkaç kez ertelenmek zorunda kalınan aliler kış kararnamesi son aşamaya gelindi. Söz konusu kararname kapsamında 30’a aşkın valinin yeni görev yerinin değişeceği öğrenilirken, taslakta doğu illerinde görev yapan bazı valilerin batıya, batıda görev yapan bazı valilerin ise doğuya kaydırılmasının planlandığı belirtildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun onay vermesinin ardından resmi hale getirilecek valiler kararnamesi, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldıktan sonra son onay için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Aksaray Valisi’de var mı?

Önümüzde ki hafta içinde Valiler Kararnamesinin çıkacağı siyasi kulislerde konuşulurken, Aksaray Valisi’nin bu kararname ile başka bir şehre atamasının yapılması bekleniyor. Kaç tane valinin yer değiştireceği ve Aksaray Valisi’nin isminin kararnamede ismi yer alırsa, Aksaray’a kimin geleceği ise merak konusu.

Öte yandan çıkacak Valiler kararnamesi ile birlikte İlçe Kaymakamlarının da atamasının yapılması bekleniyor. Muhtemelen önümüzde ki hafta içinde Valiler Kararnamesinin yayımlanması ile bütün bu sorular yanıt bulacak.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı

Burdur‘un Bucak ilçesinde 1964 yılında dünyaya gelen Şeref ATAKLI, ilk ve orta öğretimini Bucak ilçesinde tamamladıktan sonra A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1986 yılında mezun olmuştur.
İlk memuriyet hayatına 1987 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Dernek Denetçisi olarak başladıktan sonra 1988 yılında Yozgat Kaymakam Adayı olarak atanmıştır. 1990-1991 yıllarında İçişleri Bakanlığınca gönderildiği İngiltere’de bir yıl süreyle dil öğrenimi ve mesleki eğitim görmüştür.

Hamamözü, Doğanyol ve Gölbaşı Kaymakamlığı, Ordu Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü ve Kastamonu Vali Yardımcılığı görevlerini; 2005 yılında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Genel Sekreterliği görevine atanmış ve bu görevi 2010 yılına kadar yürütmüştür.

Eylül 2010 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri kadrosuna atanmış olup İçişleri Bakanlığı bünyesinde Tanık Koruma Kurulu Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür.

Bakanlar Kurulunun 16/02/2014 tarih ve 2014/5916 sayılı kararı ile Aksaray Valiliğine atanmıştır.

Şeref ATAKLI evli olup bir kız ve iki erkek evladı vardır..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.