Dolar 32,5069
Euro 34,9330
Altın 2.437,78
BİST 9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Belediye’den Mobil Çorba Evi ve Telefon Şarj Ünitesi

Aksaray Belediyesi, öğrenci ve vatandaşlara yönelik mobil çorba evi ve telefon şarj ünitesini hayata geçirdi..

Belediye’den Mobil Çorba Evi ve Telefon Şarj Ünitesi
Aksaray Anadolu AŞ
24 Kasım 2015 18:28

Aksaray Belediyesi tarafından mobil çorba evleri ve güneş enerjisiyle çalışan telefon şarj üniteleri şehrin belirli noktalarına yerleştirildi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ)’ne de şarj ve çorba evi konuldu. Aksaray Üniversitesinde açılışı gerçekleştirilen çorba evi ve şarj ünitesi programına çok sayıda davetli ile Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin de katıldı.

Belediye Başkanı Yazgı, projelerin sosyal etkinlikler kapsamında geliştirildiğini ve halkın hizmetine sunulduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın telefonlarını şarj etmesi maksatlı şehrimizin muhtelif yerlerine bu şarj ünitelerinden koymuştuk. Bir ünitemizi de üniversitemizin içine yerleştirdik. İnşallah ileri de, hükümetimizin de tabi böyle bir çalışması var. Gençlerimize yönelik bedava internet. Ama onunla beraber bizlerinde üzerine düşecek yük ve sorumluluk olursa biz bunu rahatlıkla yerine getireceğiz. Daha önce de böyle bir projemiz vardı. Üniversite içinde bedava internet olmak üzere. Onunla da ilgili alt yapı çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Türkiye’de çok güzel hizmetler yapan belediyeler olduğunu hatırlatan Başkan Yazgı, çorba evinin de vaatlerinin arasında olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Çorba evimiz daha önce bizim seçim vaatlerimiz içinde bulunmaktaydı. Uygulamayı biz Aksaray’da yapmak istedik. Bunu da üniversitemizde gerçekleştiriyoruz. Sadece üniversitemizde değil aynı zamanda şehrimizin en yoğun, en kalabalık olan noktalarında da bu tür çalışmalarımız olacaktır. Buradaki amacımız şu. Belediyemizin sosyal projeleri içerisinde yapılan projeler bunlar. Bununla beraber şunu da hedefliyoruz ki, üniversite bizim için çok önemli. Bir şehrin gelişebilmesi için üniversiteye yapılacak yatırımlar, katkılar, biz her noktada açığız. Daha önce yapmış olduğumuz protokollerle de zaten üniversitemizle iş birliğimiz devam etmekte.”

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ise, öğrencilerin tembel olduğunu ve kahvaltı yapmadığını belirterek, “Şu an bizim görebildiğimiz kadarıyla çok hayati katkılardan bir tanesini daha yapıyor başkanımız. Çünkü çocuklar, bizim gençler biraz tembel. Sabah kahvaltı yapmak istemiyor. Hiç değilse güne bir bardak çorbayla başlar ve daha sağlıklı bir şekilde eğitim öğretime devam ederler düşünüyorum” dedi.
Öğrenciler ise projelerin çok iyi olduğunu belirterek devamını beklediklerini söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.