Dolar 32,5675
Euro 34,6955
Altın 2.503,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Belediye’den sokak hayvanlarına beş yıldızlı bakım

Aksaray Belediyesi tarafından oluşturulan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde sokakta yaşayan hayvanlar toplanarak önce tedavi ediliyor sonra kısırlaştırılarak doğal ortama bırakılıyor..

Belediye’den sokak hayvanlarına beş yıldızlı bakım
Aksaray Anadolu AŞ
29 Ocak 2016 23:13

Yüzlerce hayvanın bulunduğu rehabilitasyon merkezinde iki veteriner ve onlarca personel hayvanlara hizmet ediyor. A’dan Z’ye tüm ihtiyaçları düşünülen hayvanlar rehabilitasyon merkezinde 5 yıldızlı otel kapsamında tedavi edilerek barındırılıyor.

“ÖNCE TEDAVİ, SONRA KISIRLAŞTIRMA YAPILIYOR”

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sokak hayvanlarına değer verdiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Yazgı, rehabilitasyon merkezinde 120 köpeğin bulunduğunu söyledi. Bu hayvanların sokaktaki doğal ortamlarından alınarak rehabilitasyon merkezine getirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Yazgı,

“Aksaray Belediyemize ait Rehabilitasyon merkezinde şu an için 120 köpeğimiz var. Bunları sokaktan  doğal ortamlarından alarak burada hastalıkları varsa tedavilerini yapmak , kısırlaştırma işlemini yapmak sureti ile tekrar doğal ortamlarına bırakıyoruz. Bu hayvanlarımızın belli dönemlerde sayıları artabiliyor. Bakım ekibimiz, iki veteriner bu işin başında. Aynı zamanda burada görevli arkadaşlarımız temizliğinden tutun her türlü en ince ayrıntısına varıncaya kadar bakımları yapmakta  Aksaray  Üniversitemize bir ameliyathane bölümü açmıştık. Buradaki amacımız da üniversite ile işbirliği yapmak sureti ile sokaktan topladığımız hayvanları kısırlaştırmak ve tekrar doğal ortamlarına bırakmaktır” dedi.

“İSTEYEN VATANDAŞ SAHİPLENEBİLİYOR”
Rehabilitasyon merkezine birçok vatandaşın ziyarete geldiğini ve istediği hayvanı sahiplenebildiğini ifade eden Başkan Yazgı, şöyle konuştu: “Her ay vatandaşlarımızdan 100’e yakın köpek talebi oluyor. Bu hayvanları gelip görüyorlar, beğeniyorlar ve alıp gidiyorlar. Ondan sonra kendileri evlerinde bakımlarına devam ediyorlar. Tabi biz onlara vermekle kalmayıp sürekli olarak da takiplerini yapıyoruz. Buradaki hassasiyetlerimiz arasında en önemli olan şeylerden biri hayvanların sağlığına kavuşturuluncaya kadar nezaret altında tutulması ve diğer hayvanlarla beraber doğal ortamlarına alışmaları maksadı ile çalışmalarımız devam ediyor.”

“SOĞUK HAVALARDA BRANDALI BÖLÜMLE KORUNUYORLAR”
Hayvanların sokaktan alınıp rehabilitasyon merkezine getirildiğinde ilk olarak dışarıdan gelen üniteye alındığını belirten Başkan Yazgı, “İlk olarak burada ön muayene ve kontrollerini yapıyoruz. Gerekli aşı ve gerekli hastalıkları ile ilgili vitaminleri ve iğneleri yapıldıktan sonra diğer bölümlere alınıyor. Hava soğuduğu zaman brandalı sistem içerisinde hayvanları barındırarak soğuktan koruyoruz. Amacımız bize emanet olarak verilen bu hayvanları en iyi şekilde değerlendirmek. Gerekli aşıları, iyileştirmeleri yapıldıktan sonra doğal ortamlarına bırakmak sureti ile hayvanlarımıza en güzel bakımı gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

“HAYVANLARA İKİ TON MAMA ALIMI YAPILIYOR”
Hayvanların birinci sınıf mamayla beslendiğini belirten Başkan Yazgı, “Şu an depomuzda mamalarımız var. Her ay biz 2 tona yakın mama alımı yapıyoruz. Hayvanları en güzel şartlarda besliyoruz. Onları en iyi şekilde doğaya hazırlıyoruz. Kullandığımız ürünlerde birinci sınıf kaliteli ürünleri kullanıyoruz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.