Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Bilinçlenme bağımlılıkla mücadelede çok önemli

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Yeşilay Topluluğu “Bağımlılıkla Mücadele” konulu bir konferans düzenledi..

Bilinçlenme bağımlılıkla mücadelede çok önemli
Aksaray Anadolu AŞ
12 Nisan 2016 12:13

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Yeşilay Topluluğu’nun düzenlediği “Bağımlılıkla Mücadele” konulu konferansta konuşan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı Koordinatörü İsrafil Özçiftçi, zararlı maddelerle mücadelenin en önemli kısmımın bilinçlenme olduğunu vurguladı.

Etkinliğin açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan Yeşilay Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Hüseyin Ünlü, Yeşilay Cemiyeti’nin tarihçesini anlattı. 1920 yılında Osmanlı Devleti’ni istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerinin ve özellikle de İstanbul’da bulunan İngiliz gemilerinin, limanlara alkollü içecekler indirip halka ve gençlere dağıttıklarını belirten Ünlü, “İşgal güçleri sadece Osmanlı’nın toprağına değil, manevi değerlerine de göz dikmişti. İçki dağıtımı da bu manada yapılan bir faaliyettir. Ancak Türk ulusu milli ve manevi değerlerine yapılan bu saldırıya başkaldırdı; bugün Yeşilay olarak anılan cemiyeti kurdu. Cemiyet bugün de varlığını ve faaliyetlerini sürdürüyor; gençleri sigara, alkol, uyuşturucu madde gibi bağımlılıklardan kurtarmak için faaliyetlerde bulunuyor. Bu manada yapılacak en önemli faaliyet bilinci arttırmak” dedi.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı Koordinatörü İsrafil Özçiftçi ise bağımlılık konusuna duyarsız kalmamak gerektiğinden söz ederek, “Bir yangın olur ve itfaiye olay yerine geldiğinde önce yangına müdahale etmez; güvenli bir alan oluşturur ve o bölgeyi soğutur. Böylece yangının ilerlemesini durdurmaya çalışır. Bu bir koruma çalışmasıdır ve en önemlisi de budur. Madde bağımlıları yapılan bir araştırmada, birilerinin kendilerini doğru yönlendirmesi durumunda bağımlı olduğu maddeye başlamayacağını beyan ediyor. Bunun oranı yüzde 65’ler seviyesinde. Doğru kaynaktan verilen doğru bilgiler bağımlılıkları azaltıyor” dedi.

Etkinliğin son bölümünde İsrafil Özçiftçi, kendisini dinleyenlerden gelen soruları yanıtladı ve yapılan çalışmaları anlattı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.