Dolar 32,3369
Euro 35,1195
Altın 2.238,84
BİST 8.770,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Bir ahde vefa çalışması: Aksaray’ın yaşayan değerleri

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray’la alakalı bir dizi çalışmayı hayata geçirdiklerini, bu şehre âşık şekilde işler yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Bir ahde vefa çalışması: Aksaray’ın yaşayan değerleri
Aksaray Anadolu AŞ
22 Mart 2017 15:58

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray’la alakalı bir dizi çalışmayı hayata geçirdiklerini, bu şehre âşık şekilde işler yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

– Yeni İsimlerle Çekimler Devam Edecek –

ASÜ tarafından hazırlanan “Aksaray’ın Yaşayan Değerleri” isimli belgesel çalışmasının tanıtım etkinliği, yoğun bir katılımcı eşliğinde gerçekleştirildi. Kendi alanlarında Aksaray tarihine iz bırakan büyüklerin hikâyelerinin ve tecrübelerinin yansıtıldığı belgeselin çekimleri yaklaşık bir yıl önce başladı. Bu süre içerisinde 10 farklı isimle çekimler yapıldı ve üç bölümlük bir belgesel hazırlandı. Tanıtım etkinliğinde, belgeselden yaklaşık 40 dakikalık özel bir kesit katılımcıların beğenisine sunuldu. Programda kısa bir konuşma yapan ASÜ Rektörü Prof. Şahin, belgesel çalışmasının devam edeceğini, belirlenen farklı isimlerle de görüşmeler yapılacağını belirterek, “Bu şehrin her tarafından bir şekilde geçmiş olan, bu şehirde yaşamış olan büyüklerimizin -onların her birisi Aksaray’ın çok değerli kıymetleridir- hikâyelerini kayıt altına alıyoruz. 10 büyüğümüzle ilk çekimlerimizi tamamladık ve süreç içerisinde yine 10’ar kişilik gruplar halinde çekimlerimiz devam edecek. Yaptığımız çekimleri çözümledik ve bir kitap ortaya çıktı. İnşallah kısa süre sonra kitabın baskısı tamamlanacak” dedi.

– Şehrin Her Taşına Dokunmak İstiyoruz –

Az da olsa devamlı olan çalışmaların önemli olduğunu belirten ASÜ Rektörü, “Biz, bu şehre âşık olarak işler yapıyoruz. Aksaray’la alakalı bir dizi çalışmayı hayata geçirdik. Bunlardan birisi, “Aksaray’ın Yaşayan Değerleri” isimli belgesel çalışmamız. İkinci çalışmamız ise Aksaray Sempozyumu. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz sempozyum, Aksaray’ın tarihi, dini, sanatı, kültürü, siyaseti gibi tüm detaylarını içeriyor. Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğiz. Diğer taraftan Üniversitemizin tarihini yazmaya başladık ve bir şehir ansiklopedisi oluşturuyoruz. Yapığımız bir diğer çalışmamız ise ismi “Aksaray” olan bir dersi seçmeli dersler havuzuna eklemek oldu. Dileyen kişi bu dersi seçiyor ve Aksaray’ı tüm detayları ile öğrenebiliyor. Üniversite olarak şehrimize gelen öğrencilerimizin Aksaray’ı gezmesini sağlamakla alakalı çalışmalarımız da var ve bu devam edecek” dedi. Aksaray’ın her taşına dokunmak için gayret ettiklerini belirten Şahin, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Çalışmalara destek veren değerli çalışma arkadaşlarımız başta olmak üzere, hikâyelerini bizimle paylaşan tüm büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Üniversitemiz bu çalışmayı yaparken hiçbir maddi kaygı gözetmemiştir. Biz bu işi bir ahde vefa olarak görüyoruz.” Somuncu Baba Tarih ve Kültür Araştırmaları Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sami Yıldız da, merkezin, üniversitenin topluma açılan penceresi olma görevini yürüttüğünü belirtti.

Programda, hazırlık aşamasında olan “Aksaray’ın Gazileri” ve “Aksaray’ın Şehitleri” isimli belgesel çalışmalarının tanıtımları da izlendi. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül ve İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan’ın, belgesele hikayeleri ile katkı sunan isimlere plaket ve belge takdiminin ardından tören sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.