Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
BİST 9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Biraz Uykularını Kaçıralım

Gazeteci Yazar
30 Ekim 2017 22:31

Şu sırtlarını cemaatlara, tarikatlara ve siyasetçilere dayayarak kendilerini hükümdar sanan okul müdürleri ile ilgili bu kez gerçekten de ciddi gelişmeler olacak gibi.

Geçen yıl göz ve kulak ardı edilen ama bu yıl yaptığımız bir haber ve sağolsun Aksaray Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu’nun da konuyla ilgilenmesinden kaynaklanan soruşturma sonucunda 1 değil pek çok okul müdürü başta olmak üzere çok sayıda yöneticinin uykuları kaçacak gibi.

Cumartesi Günü Cumhuriyet Bayramı Töreni’nin ardından Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Ömer Kartal ile ayaküstü kısa bir sohbetimiz oldu.

Kendisi, konu ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü, sadece kurumsal soruşturma kapsamında kalmadığını, savcılığa da aksettiğini ve orada da soruşturma devam ettiği için resmi açıklama yapmadıklarını söyledi.

Bu hakikaten de önemli bir haber.

Öğrenci velilerinden yüzlerce, binlerce lira isteyip üstelik bu paraları okul aile birliklerine değil kitapevlerine yatırtanlar inşallah bufnun hesabını verecekler.

Bu şehirde kimsenin hesap vermemesinden, hesap vermeyeceğinden emin halde istediğini yapmasından bıktık.

Birilerinin işlerine gelmediğinde 3 Maymunu oynamalarından bıktık.

Bu konuda sadece yetkililere değil, hepimize sorumluluk düşüyor.

Susmayın kardeşim.

Ucu kendinize dokununca ortalığı ayağa kaldırıyor, kendi işiniz hallolunca hiçbir şeyi umursamıyorsunuz.

İlerideki günlerde daha detaylı yazacağım bir konu ile ilgili üzerinden 1 yıl geçmesine karşın olayın yaşandığı okulun müdürünün sendikası dışında diğer 2 eğitim sendikasının da sessiz kaldığını öğrenince tüylerim diken diken oldu.

Ben yeni duydum olayı.

Merkez Kız İmam Hatip Okulu’nda 16 yaşında bir kız öğrenci ile bir okul görevlisi ilişkiye girmiş.

Olay savcılığa yansımış.

Okul Müdürü’nün bağlı olduğu Eğitim Bir Sen dışında biri Milliyetçi diğeri Sosyal Demokrat 2 Eğitim Sendikası’nın da olaydan haberi varmış.

Ve 1 yıldır hiçbirisinden bu konuda tık yok.

Herkes yerli yerinde duruyor.

Olayın patlak verdiği gün olayla ilgilenmek yerine; “Beklesin. Acelesi yok” diyerek Bilal Erdoğan’ı karşılamaya giden okul müdürünün sırtını çok sağlam yerlere dayadığı bu nedenle de kimsenin kendisine dokunamadığı iddia ediliyor.

Basın haberleri bir şeyleri tetiklemeye başlayınca umutlandık.

16 yaşındaki bir çocukla cinsel ilişkiye girenler ve bildiği halde seyirci kalanların cezasız kalmasına hanginizin gönlü razı olur merak ediyorum.

Gelin şu bildiklerinizi yetkililerle paylaşın.

Üstünüze düşeni yapın.

Yapın ki, bugün değilse yarın sizin ya da bir yakınınızın canının da yanabileceğini unutmayın…

YORUMLAR

  1. Fatih dedi ki:

    Belli cemaat mensubu okul müdürleri öğrenci ve velilerin parasını kendi cematlerinden olan kitapçılara peşkeş çekiyorlar.bunu en iyi okul öğretmenleri bilir.