Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

‘Bizim Çocuklar’ adlı program düzenlendi

Vali Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez himayesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde kalan çocuklar ‘Bizim Çocuklar’ adlı program düzenlendi.

‘Bizim Çocuklar’ adlı program düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
25 Mayıs 2017 00:07

Vali Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez himayesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde kalan çocuklar ‘Bizim Çocuklar’ adlı program düzenlendi.

Belediye Tiyatro Salonunda düzenlenen programa Vali Aykut Pekmez eşi Yeşim Pekmez, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hacı Murat Yılmaz, Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Mehmet Vurmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk eşi Türkan Aktürk, yazar Sevda Akyüz ile koruyucu aileler ve davetliler katıldı. Çocuk Evlerinde kalan çocukların şiir, ilahi ve çeşitli sunumlar yaptığı gösteri ilgiyle izlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk yaptığı konuşmasında; devletin şefkat elini esirgemediği çocukların hazırladığı programda bir araya geldiklerini belirtti.

Geleceğin sağlıklı bir şekilde inşasının çocukların nasıl yetiştirildiğine bağlı olduğunu belirten Aktürk; “Çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak gelenek, görenek ve inancımızın da gereğidir. Çünkü peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’ in buyurduğu gibi, “Hiç bir ana-baba evlâdına iyi bir eğitimden, iyi bir ahlâktan daha değerli miras bırakamaz.”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere katılımcı anlayışla, adil ve arz odaklı sosyal politikalar üretmek, uygulamak ve izlemek misyonuyla görev yaptıklarını ifade eden Aktürk; “Aksaray’da 2016-2017 yılı içerisinde; A.Kadir Üçyıldız Huzurevinde 109 yaşlıya, Kadın Konukevinde 310 kadın ve beraberindeki 195 çocuğa, Rehabilitasyon merkezinde 76 engellimize, ÇEKOM ve Sevgi evlerinde 55 çocuğumuza, ŞÖNİM de ise 900 bireyimize hizmet verilmektedir’dedi.

Yapıkları faaliyet hakkında bilgi veren Aktürk; “Sayın Valimiz ve eşleri Sayın Hanımefendi ile birlikte vatan uğruna şehit olan, şanlı bayrağımızın gölgesinde uyuyan Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkarak, anne, baba, eş ve çocuklarına ziyaretler de bulunarak onların gönüllerini aldık ve almaya devam edeceğiz. Bu bağlamda Müdürlüğümüzce yapılan Şehit ve gazi yakınlarının toplam iş istihdam sayısı 89 kişidir. Ortaköy ilçemizde bir hayırseverimizin bağışladığı 10.000 metrekare arsamıza 50 kapasiteli bir huzurevi yapmak için projemiz hazırlanmaktadır.2017 yılında temeli atılacaktır inşallah. Yine Aksaray’ımıza çocuklarımız için Sevgi Evleri sitesi yapımı için start verdik, proje ihalesine çıktık. Bakanlığımız projeye 6.600.000 bin ödenek ayırdı. Bu konuda yardımı esirgemeyen başta Sayın Valimize, Sayın İl Başkanımıza, Sayın Grup Başkan Vekilimiz İlknur İnceöz hanımefendiye, milletvekillerimiz Sayın Cengiz Aydoğdu’ya ve Sayın Mustafa Serdengeçti beyefendilere şükranlarımızı arz ederiz.’ diye konuştu.

Öğrencilerin gösterilerinin ardından kendisi de yetiştirme yurdunda kalan ‘Devletin Kızı Lülü’ adlı kitabın yazarı Sevda Akyüz bir konuşma yaptı.

Akyüz; devletin önemli imkanlar sağladığı çocuklara bu imkanların değerini iyi anlamaları gerektiğini belirterek; ‘Hayatın kolay olmadığını devlet kurumlarında kalmanın bir ayrıcalık olduğunu iyi anlamanız gerekiyor. Sizler bu ayrıcalığın farkına varıp ona göre çok çalışıp ilerde kendiniz, toplum ve devletiniz için iyi şeyler yapmalısınız’ dedi.

Programda Çocuk Evlerinde kalan çocuklar arasında düzenlenen Veda Hutbesi okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Aykut Pekmez tarafından hediyeleri verildi. Programı düzenleyen çocukları tebrik eden Vali Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.