Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Borsa’da kutlama ve sertifika töreni

Borsa’da kutlama ve sertifika töreni
Aksaray Anadolu AŞ
7 Mart 2019 20:51

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve İstihdam Seferberliği kapsamında Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aksaray Valiliği, İŞKUR, Aksaray Ticaret Borsası, Aksaray Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından Aksaray Ticaret Borsası ev sahipliğinde program düzenlendi.

Aksaray Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen programa Aksaray Valisi Ali Mantı, Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, Aksaray Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi Başkanı Aysun Akkurt, Siyasi Parti İl Başkanları ve temsilcileri, daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Kadın Girişimciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Program öncesi Protokol, Gülağaç Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Kitre bebek sergisi açılışını gerçekleştirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş istihdamda kadının yeri başta olmak üzere yıllara göre rakamsal verileri paylaştı. Ayrıca 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile başlatılan istihdam seferberliği 2019 burada iş var teşvik paketi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kadın Ana’dır, Can’dır, Yar’dır, Vatandır diyen Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, kadının toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekerek 8 Mart dünya kadınlar gününü kutladı. Başkan Özkök “ Türkiye genelinde cumhurbaşkanımızın talimatları ile 2,5 milyon kişiye 2019 yılında istihdam sözü verdik. TOBB nezdinde “Burası Aksaray Burada İş Var” sloganı ile yala çıktık. Geçen yıl 10 bin kişiye iş istihdam sözünü İŞKUR Müdürüm, SGK İl Müdürüm ve Sayın Valimiz ’inde himayelerinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. İnşallah bu yıl da bu sayıyı fazlası ile katlayacağımızı düşünüyorum. İşte şehrin dinamiklerinin birlikte çalışması sonucu bu birlik ve beraberliğin ortaya çıkardığı şuurla Aksaray’ımızda iş var, aş var, emek var, çalışacak insanda var diyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ise “Kadın demek sevgi demek, kadın demek emek demek, kadın demek vatan demek, adın demek cenab-ı hakkın cenneti ayaklarının altına serdiği anne demektir. 8 Mart Dünya kadınlar gününün kutlu Regaip Kandilinizin mübarek olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Hz. Mevlana’nın bir sözü ile konuşmasına başlayan Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu “ Türkler ana erkli bir toplumdur. Vatanımızın adı Anadolu’dur. Ana vatan deriz. Her şeyi ana ile kutsarız. Ana ile birleştiririz. Bu itibarla dünya kadınlar günü bize az gelir. Bize her gün dünya kadınlar günü. Bu vesile ile bütün kadınlarımızı kutluyorum. Bir önemli konu ise kadınlarımızı istihdama nasıl katarız, geleneksel el sanatlarımızı istihdama nasıl katarız, ev kadınlarımızı istihdama nasıl katarız, kadın istihdamını nasıl arttırırız ve genel olarak istihdamı nasıl arttırırız gibi konuları ele almamız gerekmektedir. Sanayileşme sürecinde Aksaray çok önemli bir yerdedir. Türkiye genelindeki işsizlik oranının yarısından daha da az durumdayız. Yani Aksaray’da iş var sözü bir gerçeğin ifadesidir. Aksaray işsizlik sorununda çok önemli mesafeler katletti. Bundan dolayı da hem Aksaray Ticaret Borsası Başkanım Hamit Özkök’e hem de Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş’a ve diğer müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat idare ettiği, kendisinin özel olarak ilgilendiği istihdam seferberliği ile birleştirilince ortaya Aksaray’ımız açısından övünülecek neticeler çıktı. Ben bu toplantıda bütün emeği geçen arkadaşlarıma teşekkürler ediyorum. Regaip kandilinizi kutluyorum. Hepinize hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

Regaip kandili ve 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayan Aksaray Valisi Ali Mantı “Kadın veya erkek olarak yaratılmak kişilerin takdirinde değildir. Ne şekilde yaratıldıysak önemli olan onun içini doldurabilmektir. Allah memlekette birliğimizi beraberliğimizi huzurumuzu bozmasın, herkes ailesi ile birlikte huzurlu ve şen olsun. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.