Dolar 32,3330
Euro 35,1684
Altın 2.241,35
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Bozok Üniversitesi Rektörü’nden iade-i ziyaret

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bölge üniversiteleriyle kurdukları ikili ilişkilerin daha da gelişmesi için üzerlerine düşeni yerine getirmeye her zaman hazır olduklarını söyledi..

Bozok Üniversitesi Rektörü’nden iade-i ziyaret
Aksaray Anadolu AŞ
11 Kasım 2016 10:41

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, ASÜ Rektörü Şahin’e iade-i ziyarette bulundu.

Aynı coğrafyada bulunan şehirlerin insan, çevre ve doğal yapılarının, sorunlarının ve beklentilerinin birbiriyle benzerlik arz ettiğini, bu durumun da bölge üniversitelerini ortak akılda buluşmaya yönelttiğini kaydeden Prof. Dr. Yusuf Şahin, mümkün olan her fırsatta karşılıklı ziyaretlerle yapılabileceklerin görüşüldüğünü söyledi.

Bozok Üniversitesi’nin kendileri için önemli olduğunu ve her iki üniversitenin potansiyellerinin iyi değerlendirilmesiyle, şehirlerin yaşadığı sorunlara akılcı çözümler üretilebileceğini dile getiren Şahin, “Kamu imkanlarını birbirine entegre şekilde değerlendirmek gerekiyor. Bir üniversitede bulunan yatırımın aynısının, coğrafi olarak yakında bulunan diğer bir üniversite olmasına gerek yok. Kurumlar birbirlerinin imkânlarından faydalanarak iş ve işlemlerini gerçekleştirebilir, bilim ve değer üretebilir; bu sayede kamu kaynakları da en etkin şekilde kullanılmış olur” dedi. Bozuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karacabey de, iki üniversitenin ortak pek çok çalışmayı başarıyla gerçekleştirebilecek potansiyele sahip olduğunu ifade etti ve bunun altyapısını oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Yapılan kısa açıklamaların ardından hediyeler takdim edildi.

Ziyaretin son bölümünde Rektör Şahin, konuğuna kampüsü tanıttı; devam eden yatırımlara dair bilgiler verdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.