Dolar 32,3400
Euro 35,0909
Altın 2.239,60
BİST 8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Aksaray’da anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 77. yılında Aksaray’da düzenlenen törenlerle anıldı..

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Aksaray’da anıldı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Kasım 2015 13:42

Kent Meydanı’nda düzenlenen anma töreninde Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Vekili Süleyman Canbulut Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölüm yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı

Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 9:05’de sirenler çalınarak 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından istiklal Marşı okundu. Buradaki törene kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Belediye Tiyatro Salonunda devam eden anma programında Cahit Zarifoğlu Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Salim Türkmen Atatürk’ün Liderlik Vasıfları konulu bir konuşma yaptı.

Türkmen konuşmasında 10 Kasım’ın Türk milleti için bir matem günü olmaktan çok büyük önder Atatürk’ü anma ve düşüncelerini anma günü olduğunu söyledi.

Üzerinde durulması gereken en büyük unsurun Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyete yön veren ilke ve inkılapları olduğunu belirten Türkmen konuşmasında; ‘Atatürk dün olduğu gibi bundan sonra da yolumuzu aydınlatmaya, ilke ve inkılapları ile ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir’ ’dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideallerinden birisinin de milli sınırlar içinde milli birlik ve beraberlik duygusu ile kenetlenmiş uygar bir toplum oluşturmak olduğunu ifade eden Türkmen: “Akılcı ve yararcı düşünen, kendine güvenen, sorumluluk sahibi özgür bireylerin oluşturduğu çağdaş bir toplum oluşturmayı amaçlayan Atatürk bilim, fen, sanat, spor ve kültüre çok büyük önem vermiştir. Mustafa Kemal vatanına ve milletine yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını her şeyin üzerinde tutan millet sevgisi tutku derecesinde olan maddi ve manevi tüm varlığını tüm varlığını milletine adayan bir devlet adamı ve komutandır. Atatürk, toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. Köylüye, askere, öğretmenlere, sanatçılara, spora Türk kadınına, kısacası toplumun tüm kesimine değer vermiş ve örnek olmuştur’

Öğrencilerin şiirler okuduğu Atatürk’ü anma programı Atatürk Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Tamer Canbaz yönetiminde Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabı ve Gençliğin Ata’ya cevabı okundu.

Anma programı Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci korosunun Atatürk’ün sevdiği Türkü ve şarkıları söylemesi ile sona erdi.

Vali Şeref Ataklı beraberinde anma programına katılan davetliler ile birlikte Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin karakalem Atatürk resimlerinden oluşan Atatürk Sergisini gezerek öğretmen ve öğrencilerde eserler hakkında bilgi aldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.