Dolar 32,3347
Euro 35,1658
Altın 2.244,39
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Çevre dostu üretim sektörü geliştirir

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, çevre dostu teknoloji ve yöntemlerin kullanılmasının, üretim sektörünün gelişimine olumlu yönde katkı sağlayacağını belirtti.

Çevre dostu üretim sektörü geliştirir
Aksaray Anadolu AŞ
15 Mayıs 2017 17:05

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, çevre dostu teknoloji ve yöntemlerin kullanılmasının, üretim sektörünün gelişimine olumlu yönde katkı sağlayacağını belirtti.

ASÜ ve Selçuk Üniversitesi Çevre Mühendislikleri Bölümleri tarafından hazırlanan “Ulusal Çevre Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu”nun ikincisi, ASÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sempozyumun açılışında konuşan Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, sanayileşmeyle birlikte artan üretim faaliyetlerinin ve aşırı tüketimin sonuçlarının, günümüzde daha net olarak görülebildiğini söyledi.

Kaynakların sınırsız olmadığının anlaşılmasıyla birlikte, çevrenin öneminin de arttığını kaydeden Özçifçi, “Sınırsız, gereksiz ve denetimsiz bir şekilde yapılan üretimin doğal çevre üzerinde oluşturduğu tahribat, çevre ve insan sağlığını giderek daha fazla tehdit etmeye başlamıştır. Oysa çevre dostu teknoloji ve yöntemlerin kullanılması, çevrenin korunmasına yönelik önlemlerin alınması üretim sektörünün gelişimini engellemeyecek, aksine sektörün gelişimine katkı sağlayacak ve doğadaki canlıların yaşamlarını kolaylaştıracaktır. Bu manada, düzenlenen etkinliği önemsiyoruz. Çalışmaya katkı sunan herkese teşekkürler” dedi.

ASÜ Çevre Mühendisliği Bölümü adına Prof. Dr. Hatem Elhatip, Selçuk Üniversitesi Çevre Mühendisliği adına Prof. Dr. Şükrü Dursun’un konuşmalarının ardından mini bir konser icra edildi.

ASÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Ekercin ve oğlu Selman Ekercin, tambur ve gitar eşliği ile sevilen şarkılardan örnekler sundu. Açılış töreninin son kısmında ise etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan isimlere plaketleri takdim edildi.

3 farklı salonda, eş zamanlı 6 oturum şeklinde düzenlenen sempozyumda, 30 sözlü bildiri, 45 poster sunumu yapıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.