Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Ceza İnfaz Kurumu’nda seri konferanslar

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sosyal Bilimler ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Aksaray Ceza İnfaz Kurumu’nda bir dizi konferans verdi..

Ceza İnfaz Kurumu’nda seri konferanslar
Aksaray Anadolu AŞ
3 Mayıs 2016 21:25

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sosyal Bilimler ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, kitlesel dönüşüm kapsamında toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyor ve bu manada çeşitli etkinlikler düzenliyor. Merkez, Aksaray Ceza İnfaz Kurumu’nda bir dizi konferans verdi.

Seri konferansların ilkinde Sosyal Bilimler ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kenan Arıbaş konuştu. “Vatan Sevgisi” başlıklı konuşmasında Arıbaş, milli ve manevi birlikteliğe daha fazla ihtiyaç duyulan bir süreçten geçildiğini ifade etti.

Toplumda, tarihin ilk zamanlarından beri var olan en önemli olgunun vatan sevgisi olduğunu söyleyen Prof. Arıbaş, “Komşu ülkelerde yaşanan temel problemler, bu olgunun olmayışından kaynaklıdır” dedi. Bir diğer konferansta konuşan ASÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tahsin Yıldırım “İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” başlıklı bir sunum yaptı. Üçüncü hafta konferansında ise Muhammed Nafiz Hüdavendigar “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” temalı bir konuşma yaptı.

Bu destanın büyük fedakârlıklarla yazıldığını ifade eden Hüdavendigar, vatan sevgisine vurgu yaptı. Duygu yoğunluğunun yaşandığı bu konferans, şehitlere okunan Fatihalarla sona erdi.

Seri konferansların dördüncüsünde “Milli Egemenlik” temalı bir konuşma yapan Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Ünal Şimşek, Milli Egemenlik, TBMM ve Bayrak kavramlarına değindi. Bu unsurların Türk Milleti’nin varlığının, onurunun, haysiyetinin koruyucusu ve temsilcisi olduğuna dikkat çeken Şimşek, geçmişe sadece bakmaktan ziyade, o manevi hissiyatı anlamaya ve içselleştirmeye gayret etmek gerektiğini belirtti.

Düzenlenen bu ve benzeri etkinliklerin devam edeceği, toplum her kesimine ulaşmak için çalışmaların süreceği belirtildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.